Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

«Κόκκινη αφλογιστία»


Όταν η πιο επιθετική ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, φέτος σημειώνει γκολ με το σταγονόμετρο, τότε η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Αυτό είναι κάτι που προκύπτει από τα στοιχειά του φετινού Ολυμπιακού, ο οποίος τέσσερις αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος δείχνει ότι εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγικότητα, καθώς με τα μόλις 42 τέρματα που έχουν πετύχει οι παίκτες του φλερτάρει με το χειρότερο ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών, που συνεπάγεται με την απώλεια του τίτλου.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τα προηγούμενα χρόνια οι επιθετικοί ή ακόμα και οι μέσοι της ομάδας του Πειραιά κατάφερναν να πετύχουν στην χειρότερη των περιπτώσεων 14 τέρματα, όπως ο Γκαλέτι πέρσι και τώρα ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων, ο Κώστας Μήτρογλου έχει σημειώσει μόλις 8.

Ακόμα και την χειρότερη του σεζόν το 1995-1996, όπου ο Ολυμπιακός είχε σημειώσει σε 34 αγώνες μόνο 19 νίκες, είχε φέρει 8 ισοπαλίες και είχε ηττηθεί 7 φορές έχοντας τερματίσει στην 3η θέση πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές του είχαν στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 66 φορές και ο πρώτος σκόρερ του ήταν ο Καραπιάλης με 19 τέρματα. Αντίθετα η πιο παραγωγική χρονιά του Ολυμπιακού ήταν το 1997-98 που κατέκτησε και το πρωτάθλημα έχοντας σημειώσει 88 τέρματα, με τον Ίλια Ίβιτς τότε να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 26 γκολ. Ακολουθούν τα 23 γκολ του Αλεξανδρή τη σεζόν 1996-97, τα 21 γκολ του Ζιοβάνι τη σεζόν 2003-04, ενώ από 17 τέρματα είχαν σημειώσει ο Κοβάσεβιτς πρόπερσι και ο Ριβάλντο το 2007.

Φέτος η ομάδα των Κετσπάγια, Ζίκο και Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έχει κερδίσει τα 16 από τα 26 συνολικά ματς, έχει φέρει 6 ισοπαλίες και έχει γνωρίσει την ήττα 4 φορές, έχοντας πετύχει μόλις 42 γκολ, μια επίδοση που μόνο ως αρνητικό ρεκόρ μπορεί να χαρακτηριστεί, μαζί με αυτή του 1995-96, με τον Μήτρογλου να είχε σημειώσει τα 8 τέρματα, τον Ντάρμπισιρ 5, τον Νουντού 4, από 3 έχουν βάλει οι Τοροσίδης, Μαρέσκα και Λούα Λούα, από 2 οι Ντιόγκο, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ζαιρί, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λεονάρντο, ενώ 1 τέρμα έχουν πετύχει οι Ζεβλάκοφ και Στολτίδης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου