Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Προβάδισμα Άρη για τελικό


Ο Άρης επικράτησε με 3-1 της Καβάλας στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Hellas On Line και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον τελικό του θεσμού.
Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 8΄ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Κάλβο να στέλνει με σουτ την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ιτάνζ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 21΄ με μακρινό σουτ του Σουλτανίδη που κατέληξε άουτ. Στο 25΄ ο Ιτάνζ μπλόκαρε το σουτ του Νέτο και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν στο σουτ του Αράνο ο Ντιέ έκοψε την πορεία της μπάλας με το χέρι. Ο Κάκος το είδε και έδωσε έτσι τη δυνατότητα στον Κόκε που ανέλαβε να το εκτελέσει να κάνει το 1-0 στο 26΄. Ο Κόκε θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, όμως στο δυνατό σουτ που επεχείρησε από μακριά στο 32΄ είδε τον Ιτάνζ να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 41΄ ο Κόκε βρήκε με έξυπνη μπαλιά τον Κάμπορα, ο οποίος όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Ιτάνζ να μπλοκάρει. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Καβάλα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Ρινκόν στο 45΄με κάθετη πάσα τρύπησε την άμυνα του Άρη και έβγαλε τετ α τετ τον Ουνουάτσι με τον Σηφάκη, με τον 26χρονο Νιγηριανό επιθετικό να στέλνει με πλασέ αρχικά την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνεχεία με τα φάλτσα που είχε πάρει η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Καβάλα, όμως ο Ιτάνζ δεν επέτρεψε στον Κόκε, που μετά την κεφαλιά πάσα του Κάλβο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 50΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με ένα φάουλ του Νέτο που όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Άρη. Στο 59΄ ήταν η σειρά της Καβάλας να χάσει ευκαιρία με τον Ρινκόν να μην σημαδεύει σωστά. Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί όταν μετά από σέντρα του Κάλβο και λάθος απομάκρυνση των αμυντικών των φιλοξενούμενων, ο Κόκε πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος έπιασε το μονοκόμματο σουτ και με την βοήθεια του Ντουγκλάο που άλλαξε την πορεία της μπάλας έκανε στο 69΄ το 2-1, διπλασιάζοντας παράλληλα και τα προσωπικά του γκολ. Στο 82΄ ο Ιτάνζ κράτησε το σκορ στο 2-1, όταν μετά από ατομική ενέργεια ο Νάτσο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον 28χρονο Γάλλο τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ της Καβάλας πρόλαβε με την έξοδο του και τον Νασούτι πριν σουτάρει.
Στο 84΄ όμως ο Ιτάνζ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά στο ένα γκολ, καθώς μπορεί να απέκρουσε αρχικά το σουτ του Τζόνσον, όμως όχι και την κεφαλιά του Χαβίτο που ακλουθούσε την φάση και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 3-1. Ο Άρης είχε τη ευκαιρία στο τέλος του αγώνα να σημειώσει ακόμα ένα τέρμα και να μετατρέψει τον επαναληπτικό σε αγώνα τυπικής διαδικασίας, όμως στο 90΄ο Τζόνσον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιτάνζ.


ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Ρονάλντο, Αράνο, Κάλβο, Ναφτί, Πρίττας (55' Νάτσο Γκαρσία), Μεριέμ (62' Χαβίτο), Κόκε, Κάμπορα (79' Τζόνσον)

ΚΑΒΑΛΑ (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ντιέ, Ντικρόκ (71' Σιόντης), Ονουάτσι, Μεντί (53' Ορούμα), Ρινκόν, Σουλτανίδης (53' Σμολάρεκ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας)-Τρύφων (Δράμας)


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου