Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ο Σπάθας στο Άρης-ΠΑΟΚ και ο Ντάκος στο ΟΣΦΠ-ΠΑΣ


Ο Ηλίας Σπάθας θα διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο 30χρονος Πειραιώτης είναι από τους διαιτητές που εμπιστεύεται η ΚΕΔ στα μεγάλα παιχνίδια, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι αν και διαιτητεύει στην σουπερ Λιγκ μόλις δυόμιση χρόνια έχει οριστεί στα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-4 την περσινή σεζόν, ενώ φέτος έχει σφυρίξει και στα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1 την 8η αγωνιστική και Άρης-Παναθηναϊκός 0-0 την 19η. Μάλιστα στα δυο τελευταία παιχνίδια που σφύριξε τον Άρη και τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης είχαν πολλά παραπόνα από την διαιτησία του Σπάθα. Συγκεκριμένα ο δικέφαλος του βορρά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν έδωσε ο Σπάθας σε ανατροπή του Κουτσιανικούλη από τον Σαριέγκι και στην άδικη αποβολή του Ίβιτς, ενώ οι κιτρινόμαυροι είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι που είχε γίνει από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Χαβίτο και ο Πειραιώτης δεν το είχε δώσει. Ωστόσο παρά τα λάθη του σε αυτά τα παιχνίδια ο Σπάθας είχε γλιτώσει την τιμωρία, κάτι που δεν απέφυγε στο ματς Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Σε αυτό τον αγώνα ο παρατηρητής είχε βάλει χαμηλό βαθμό στον 30χρονο διεθνή ρέφερι, γιατί δεν είχε δώσει επανάληψη στην εκτέλεση πέναλτι του Λουά Λουά, δεν είχε αποβάλει τον Μέλμπεργκ για το φάουλ του στον Λεάλ και δεν είχε δώσει στο 78΄ πέναλτι στην ανατροπή του Τοροσίδη από τον ο Τζιούνιορ. Φέτος ο Σπάθας έχει οριστεί σε 13 αναμετρήσεις μεταξύ των οποίων ήταν και το Άρης-Ατρόμητος 1-0, το Πανθρακικός-Άρης 1-1, το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1, το Λάρισα-Άρης 2-2, το Άρης-Παναθηναϊκός 0-0 και το Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1, ενώ είναι η πρώτη φόρα στην καριέρα του που καλείται να σφυρίξει αγώνα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Βοηθοί του Πειραιώτη θα είναι οι Τρυφωνάς και Σωτηρόπουλος , 4ος ο Παπάς και παρατηρητής ο Μπίκας.

Διαιτητής στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Καραϊσκάκη θα είναι ο Μιχάλης Ντάκος. Ο 36χρονος ρέφερι από την Ξάνθη σφυρίζει φέτος για πρώτη φορά αγώνα των ερυθρόλευκων, ενώ την ομάδα των Ιωαννίνων την είχε διευθύνει στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου ο ΠΑΣ είχε ηττηθεί με 3-0. Φέτος ο Ντάκος έχει οριστεί σε 7 αναμετρήσεις μεταξύ των οποίων ήταν και το ματς Παναθηναϊκός-Άρης 2-1, όπου είχε τιμωρηθεί για το πέναλτι που δεν είχε δώσει στον Κάμπορα σε σπρώξιμο από τον Σαριέγκι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι η δεύτερη φορά για τον διαιτητή από την Ξάνθη που θα διευθύνει αγώνα των ερυθρόλευκων, με την πρώτη να είναι το περσινό Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-0, στο οποίο ο Ντάκος είχε ακυρώσει τέρμα του Πάντου καταλογίζοντας φάουλ του Ντουντού στον Κορδονούρη, ενώ οι Πειραιώτες είχαν διαμαρτυρηθεί και για πέναλτι σε ανατροπή του Ντιογκο. Βοηθοί του Ντάκου στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα θα είναι οι Γκάγκας και Γεωργαράκος, 4ος ο Κωνσταντινέας και παρατηρητής ο Σπυρόπουλος.

Το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός θα διευθύνει ο Σταύρος Τριτσώνης. Ο 33χρονος Αθηναίος ρέφερι σφυρίζει τους πράσινους για δεύτερη φορά φέτος, καθώς ήταν διαιτητής και στο Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2, ενώ άγονα του Αστέρα φέτος δεν έχει διευθύνει ακόμα. Πάντως με τον Τριτσώνη διαιτητή ο Παναθηναϊκός μετράει 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Βοηθοί του θα είναι οι Ευθυμιάδης και Γούκος, 4ος ο Κύρκος και παρατηρητής ο Καλαθενός.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής ο Παπασταμάτης θα διευθύνει το Λάρισα-Εργοτέλης, ο Χαραλαμπίδης το Ατρόμητος-Ηρακλής, ο Σιδηρόπουλος το ΑΕΚ-Καβάλα, ο Γιαννόπουλος το Πανθρακικός-Πανιώνιος και ο Τσινιάρης το Λεβαδειακός- Ξάνθη.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής εδώ

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου