Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Κατέθεσε ο Πιλάβιος στη δικαιοσύνη για τα ύποπτα παιχνίδια


Να ριχθεί άπλετο φως στα φερόμενα ως προσυνεννοημένα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνει η ΟΥΕΦΑ στους τρεις φακέλους που έχει στείλει στην ΕΠΟ και εκείνη τα έχει διαβιβάσει μέσω της Γενικής Γραμματείας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς διερεύνηση, ζήτησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής κατέθεσε επί δυο ώρες στην πταισματοδίκη, Χρυσή Μαρκοπούλου, ως πρώτος μάρτυρας για την περίφημη υπόθεση των ύποπτων αγώνων στα ελληνικά πρωταθλήματα, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και όσοι φέρονται να εμπλέκονται στα ύποπτα παιχνίδια.

Σ. Πιλάβιος… «Από σήμερα η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο. Η ΕΠΟ είναι εδώ να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης ώστε να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή θεσμική διαδικασία. Ότι στοιχεία είχα τα κατέθεσα και το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ζήτησα από την Πταισματοδίκη να κληθούν να καταθέσουν και οι άνθρωποι της UEFA».

Παράλληλα ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από την πταισματοδίκη να κληθούν για κατάθεση και οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ που έχουν συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα παιχνίδια στη λίστα με τα ύποπτα ως προσυνεννοημένα ματς, κάτι άλλωστε που είχε προτείνει και στο ΔΣ της ΕΠΟ την Πέμπτη, το οποίο έγινε παρουσία του Γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή και στο οποίο συμφωνήθηκε να μην ανακοινωθούν οι ομάδες που βρίσκονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ…

Σ. Πιλάβιος… «Πιστεύω ότι πρέπει να κληθούν και οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ. Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και δεν μπορούμε να διασύρουμε κανέναν άνθρωπο έτσι».

Π. Μπιτσαξής… «Όσον αφορά τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα ματς επιμένω ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας, αν όμως συνεχιστούν οι διαρροές, η ΓΓΑ θα καλέσει τις εμπλεκόμενες ομάδες, θα θέσει τους φακέλους των παιχνιδιών στην διάθεσή τους και θα εναπόκειται σε εκείνη στο τι θα πράξουν».

Πάντως η απόφαση της ΕΠΟ και της ΓΓΑ να μην υπάρξουν διαρροές βρήκε σύμφωνη και την πταισματοδίκη, η όποια τόνισε πως η υπόθεση απαιτεί "απόλυτη μυστικότητα" ζητώντας απ όλους τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν την εντολή που έχει λάβει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου