Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο τρίτος φάκελος με τα ύποπτα ματς


Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρίσκεται και ο τρίτος φάκελος της ΟΥΕΦΑ με έξι ύποπτα ελληνικά παιχνίδια που πιθανώς να έχουν στηθεί με στοιχηματικό όφελος. Ο νέος φάκελος που απέστειλε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην Ελληνική, ο οποίος περιείχε και έναν αγώνα της Σουπερ Λιγκ που έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτος, έφτασε το απόγευμα της Τρίτης και στα χέρια του γενικού γραμματέα αθλητισμού, μετά από συνάντηση που είχε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο Πάνος Μπιτσαξής εξέτασε τον φάκελο και τον διαβίβασε στην ελληνική δικαιοσύνη, για να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, όπως άλλωστε έχει γίνει και με τους άλλους δυο φακέλους που της έχουν σταλεί με αλλά 19 ματς της Β Εθνικής από τα οποία τα δυο είναι του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας.

Το ότι υπάρχει στο νέο φάκελο της ΟΥΕΦΑ και αναμέτρηση της Σουπερ Λιγκ ύποπτη να έχει στηθεί, επιβεβαίωσε με τον τρόπο της και η ίδια η διοργανώτρια αρχή, με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ στην οποία ανέφερε ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της Λίγκας από την ίδρυση της και κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη.
Σύμφωνα με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί αναφορικά με το περιεχόμενο του φακέλου, ο αγώνας της Σουπερ Λιγκ, ο οποίος κατά τις εκτιμήσεις της ΟΥΕΦΑ και με διάφορους βαθμούς υπόνοιας ή τεχνικής πεποίθησης, είναι ενδεχόμενο να είναι προσυνεννοημένος είναι το Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 που διεξήχθη στις 10 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, ένα ματς που είχε «κλειδωθεί» από τον ΟΠΑΠ δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του και μάλιστα για το εν λόγο παιχνίδι σε εταιρεία στοιχήματος του εξωτερικού, παίχθηκαν 1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 950.000 ευρώ πονταρίστηκαν στο "διπλό" και μάλιστα το 90% των χρημάτων παίχθηκαν από την Ελλάδα.
Όπως ήταν φυσικό η αντίδραση των διοικήσεων των δυο συλλόγων που κατηγορούνται ήταν άμεση. Ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Θοδωρής Σαββάκης, ξεκαθάρισε πως όποιος είδε το παιχνίδι ήταν εύκολο να καταλάβει πως δεν ήταν στημένο κάτι που το αποδεικνύουν τα τρία δοκάρια και οι ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του, ενώ αντίδραση υπήρξε και από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος με ανακοίνωση του κάνει λόγο για πόλεμο συμφερόντων και λάσπης, επιρρίπτει ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εκτοξεύει βολές και κατά του Πάνου Μπιτσαξή, τον οποίο κατηγορεί για "επιλεκτική διαρροή από το γραφείο του. Παράλληλα καλεί και προκαλεί τον οποιοδήποτε να δει τον αγώνα των επτά κίτρινων καρτών, των πολλών ευκαιριών και δοκαριών σε βάρος της ομάδας των Ιωαννίνων, του τερματοφύλακα Σικαλιά ως του καλύτερου παίκτη, ο οποίος αντικατέστησε τον Ελευθερόπουλο που τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και να εντοπίσει οτιδήποτε το επιλήψιμο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πάντως είναι άξιο απορροίας γιατί δεν ανακοινώνονται τα συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως έχει ήδη συμβεί σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έτσι ώστε να μην γίνονται εικασίες και βγαίνουν φήμες, αφού έτσι και αλλιώς τα ματς που αναφέρει η ΟΥΕΦΑ δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι στημένα αλλά ύποπτα και επίσης το τεκμήριο αθωότητας, δεν εκλείπει.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου