Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Για 8η αγωνιστική παρέμεινε αήττητη η Βέρντερ Βρέμης, μετά το εντυπωσιακό 4-2 επί της Νυρεμβέργης. Το συγκρότημα του Τόμας Σάαφ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πετρ Μέρτεσακερ, που σημείωσε τα 2 πρώτα τέρματα της ομάδας του, στο 1ο και το 20ο λεπτό, ενώ την νίκη των γηπεδούχων έδειχνε να σφραγίζει ο Μπορόφσκι με σουτ στο 36.
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με την έναρξη της επανάληψης, και στο 47 ο Φραντζ με γυριστό σουτ μείωσε σε 2-1, ενώ στο 63 ο Τσούπο από την βούλα του πέναλτι μείωσε σε 3-2. Τελικά, την νίκη της ομάδας της Βρέμης κλείδωσε ο Φριντς στο 90, πλασάροντας προ κενής εστίας, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές της Νυρεμβέργης, συμπεριλαμβανόμενου και του τερματοφύλακα, είχαν προωθηθεί στα αντίπαλα καρέ, για το γκολ της ισοφάρισης.
Σπουδαίο διπλό για την πρωταθλήτρια Βόλφσμπουργκ, που πέρασε από την έδρα της Μάιντς με σκορ 0-2. Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο 10λεπτο, καθώς στο 83 ο Ντζέκο σημείωσε το 0-1, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός, που με υπέροχο εν κινήσει σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Εύκολο απόγευμα είχε και η Κολωνία, που διέσυρε, και μάλιστα εκτός έδρας, το Αννόβερο με 1-4. Ο χορός των τερμάτων για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε από το 12, όταν και ο Τόσιτς σημείωσε το 0-1. 8 λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Πετίτ, με σουτ, να διπλασιάσει τα τέρματα της Κολονίας. 28ο λεπτό και ο Νοβάκοβιτς από τα 11 βήματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, ενώ ο Τόσιτς, με το 2ο προσωπικό του τέρμα, στο 71, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του, πραγματοποιώντας το 0-4. ΤΟ γηπεδούχο Αννόβερο, το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει το σκορ, με τον Τσερούντολο, στο 81.
Τέλος, εκτός έδρας νίκη και για την Άιντραχτ, που πέρασε με 1-2 από την έδρα της Μπόχουμ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν ιδανικά το ματς, καθώς προηγήθηκαν από το 10 με τον Χόλτμπι. Όμως, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ήρθε ο Ρας με κεφαλιά για να ισοφαρίσει σε 1-1 για την Άιντραχτ, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να φτάνει τελικά στην νίκη στο 64, όταν και ο Κάιο, με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, έγραψε το τελικό 1-2.
Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:
Μπάγερν Μ. – Στουτγάρδη 1-2
Χέρτα – Ντόρτμουντ 0-0
Λεβερκούζεν – Σάλκε 0-2
Χόφενχαϊμ – Φράιμπουργκ 1-1
Γκλάντμπαχ – Αμβούργο 1-0

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου