Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΓΑΛΛΙΑ


Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Λιλ, που σκόρπισε την άτυχη Μονπελιέ, με το εμφαντικό 4-1, φτάνοντας έτσι τους 54 πόντους και την 4η θέση.
Οι Λιλουά έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 15, όμως το πλασέ του Ζερβίνιο πέρασε άουτ.
2 λεπτά αργότερα όμως, ο άσσος των γηπεδούχων ήταν πιο ψύχραιμος, καθώς ο Ζερβίνιο ξεπέρασε και το εμπόδιο του αντίπαλου τερματοφύλακα, και προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 1-0.
Ο επιθετικός μονόλογος της Λιλ συνεχίστηκε, και στο 33 ο Γκαμπάλ έκανε το δυνατό σουτ, με του Τσουγκρέ όμως να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Με την έναρξη της επανάληψης όμως, και συγκεκριμένα στο 46, η Μονπελιέ, κόντρα στην μέχρι εκείνη την στιγμή ροή του αγώνα, ισοφάρισε σε 1-1. Δράστης ο Καμαρά, που με σουτ έφερε το ματς στα ίσα.
Αυτό το τέρμα όμως φαίνεται πως εξαγρίωσε τους γηπεδούχους. Έτσι στο 54, ο Καμπαγιε, από τα 11 βήματα, έβαλε και πάλι την Λικλ μπροστά με 2-1.
4 λεπτά αργότερα, στο 58 οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα νίκης, καθώς ο Αζαρά πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, με τον Φρο να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Το τελικό Λιλ – Μονπελιέ 4-1, διαμόρφωσε ο ΤΟυρέ με σουτ, 11 λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.
Χεράκι χεράκι με την Λιλ συνεχίζει να βαδίζει και η Λιόν, που μετά την νίκη της με 2-0 επί της Γκρενόμπλ, έφτασε και αυτή τους 54 πόντους.
Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, οι Λιοναί άνοιξαν το σκορ με την έναρξη της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 48, με δράστη τον Μπαστός.
Στο 51 ο Γκομίς πραγματοποίησε μια θαυμάσια ατομική προσπάθεια, το σουτ όμως που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το 52, χάθηκε η μπάλα από πλευράς Λιόν, με τον Μπαστός να κάνει το γέμισμα από τα δεξιά, τον Λόπεζ να πιάνει το εξ επαφής σουτ, τον Μποντλέρ όμως να αποκρούει ενστικτωδώς την μπάλα.
81ο λεπτό και ο Λισάντρο Λόπεζ βρίσκεται και πάλι απέναντι από τον Μποντλέρ, όμως και αυτή τη φορά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων βγήκε νικητής από αυτή τη μονομαχία.
Στο 83 η Λιόν έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν ο Έντερσον βρέθηκε σε πλεονεκτικότατη θέση, με τον άσσο των γηπεδούχων όμως, μάλλον από υπερβολική σιγουριά, να στέλνει την μπάλα άουτ.
Μάλιστα, στο 87, η Λιόν λίγο έλειψε να πληρώσει τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της, καθώς ο Κουρτουά έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Λιορίς να αποκρούει με υπερένταση.
Τελικά, την λύση για τους Λιοναί έδωσε ο Ντελγάδο στο 90, με τον Αργεντινό να πραγματοποιεί την ατομική προσπάθεια, και με όμορφο πλασέ, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, πετυχαίνοντας έτσι το τελικό 2-0.
Την αγωνιστική συμπλήρωσαν τα ματς:
Λε Μαν – Ρεν 1-3
Λοριάν – Στ. Ετιέν 4-0
Νανσί – Λανς 5-1
Π.Σ.Ζ – Μπουλόν 3-0
Τουλούζ – Νις 0-2
Μονακό – Οσέρ 0-0

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου