Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ενδείξεις για στημένο αγώνα στην Σουπερ Λιγκ έχει η ΟΥΕΦΑ


Υποψίες για στημένο αγώνα στο πρωτάθλημα τις Σουπερ Λιγκ έχει η ΟΥΕΦΑ, γεγονός που το καταγράφει στο νέο φάκελο που απέστειλε στην ΕΠΟ, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχειά για πέντε ύποπτους αγώνες της Β΄ Εθνικής και έναν της Σουπερ Λιγκ, οι όποιοι διεξήχθησαν στο διάστημα από το Νοέμβρη του 2009 έως τον Φλεβάρη του 2010.
Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένδειξη για στήσιμο αγώνα του κορυφαίου ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς στους δύο πρώτους φακέλους που είχε στείλει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ΕΠΟ, συμπεριλαμβάνονταν 19 ματς του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, δύο εκ των οποίων ήταν παιχνίδια Κυπέλλου με ομάδες της αυτής κατηγορίας.
Βέβαια η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ακόμη δεν έχει γνωστοποιήσει την ύπαρξη του τρίτου φακέλου, ούτε έχει ενημερώσει την πολιτεία κάτι που τόνισε και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος εξήγησε πως από την στιγμή που θα του γνωστοποιηθεί θα στείλει και αυτόν τον φάκελο στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, στην οποία διαβιβάζονται προς περαιτέρω διερεύνηση όλοι οι φάκελοι με υποψίες της ΟΥΕΦΑ για στημένα παιχνίδια.

Στο μεταξύ ο γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και της Ομοσπονδίας των Εφοριακών, απάντησε στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ΠΑΕ έχουν προβεί σε οικονομικές παραβάσεις που ξεπερνούν τα 240εκατ. ευρώ , υστέρα από έλεγχο που ξεκίνησε την Παρασκευή στις 16 ομάδες της Σουπερ Λιγκ από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Γιάννης Καπελέρης εξήγησε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως τέτοια στοιχεία δεν έχουν υπάρξει από την Υπηρεσία στην οποία είναι υπεύθυνος, ενώ έκανε γνωστό πως ο έλεγχος των ΠΑΕ είναι ακόμα στην διαδικασία της έρευνας και καμία σχέση δεν έχουν οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων με τα δημοσιεύματα αυτά. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην ΣΔΟΕ ενδέχεται να φτάσει και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών , εάν υπάρξουν ενδείξεις για απόκρυψη στοιχείων, ενώ πάντα με τις ίδιες πληροφορίες δεν παρουσιάζουν άσχημη οικονομική εικόνα όλες οι ομάδες και συγκεκριμένα οι Εργοτέλης, Λάρισα, Ξάνθη, Λεβαδειακός και Καβάλα είναι οι ΠΑΕ οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλή οικονομική θέση.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου