Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Προαναγγελία Τσάμπιονς Λιγκ


Στην τελική του ευθεία μπαίνει πλέον ο θεσμός του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το διήμερο που ακολουθεί διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης.
Η αρχή γίνεται απόψε, με τα παιχνίδια Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και Λιόν – Μπορντό.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Αλιάνζ Αρίνα, εκεί που η Μπάγερν υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην ρεβάνς του αλησμόνητου τελικού του 1999, όταν και οι μπέμπηδες είχαν κατακτήσει το τρόπαιο, νικώντας μtε 2-1, παρά το γεγονός πως Οι Βαυαροί κρατούσαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το 90.
Το ηθικό των Γερμανών δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, καθώς η Μπάγερν προέρχεται από συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα, με τελευταίο το 1-2 με την Στουτγάρδη, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν, μετά από καιρό, στην 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Σάλκε.
Τα προβλήματα για τους γηπεδούχους είναι ουκ ολίγα, καθώς το παιχνίδι της Τρίτης θα χάσει ο τιμωρημένος Σβαϊνστάιγκερ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ρομπέν.

Ο Ολλανδός άσσος της Μπάγερν αποκόμισε ένα σφίξιμο στο μηρό, από το ματς με τη Στουτγκάρδη και, όπως είπε ο Φαν Γκααλ, μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρός, αλλά, μάλλον, δεν προλαβαίνει την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ. Όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες αυτού του παιχνιδιού και χωρίς τον Ρομπέν ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο
Αντίθετα, ο Ριμπερί αναμένεται να αγωνιστεί, κανονικά. Εκτός μάχης, για ακόμα ένα ματς, παραμένει ο εδώ και καιρό τραυματίας Μάριο Γκόμεζ.

Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ ΓΙουνάιτεντ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην Πρέμιερσιπ, μετά το άνετο 4-0 επί της Μπόλτον.
Πλέον, οι Κόκκινοι Διάβολοι στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι του Μονάχου, απέναντι στην Μπάγερν.

Σε δηλώσεις, για το ματς με τους Γερμανούς , ο Άλεξ Φέργκιουσον τόνισε, πως αγωνίζονται δύο πολύ ιστορικές ομάδες και κάτι τέτοια ματς τον κάνουν πολύ χαρούμενο. Έχει μεγάλο σεβασμό στη Μπάγερν, έχει πολύ καλούς παίκτες και ένα εξαιρετικό προπονητή και θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Δεν πρέπει να σκέφτονται από τώρα το δεύτερο ματς, το πρώτο είναι πιο σημαντικό και θα είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουν. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Ρούνει, λέγοντας, πως είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, κάνει απίστευτη δουλειά, φέτος, αλλά και οι άλλοι παίκτες είναι εξαιρετικοί. Από την άλλη, δήλωσε, πως, δεν ξέρει αν αγωνιστούν, ο Ρομπέν και ο Ριμπερί, με τον ίδιο όμως να ετοιμάζει τα σχέδια του, σκεπτόμενος πως τα 2 μεγάλα αστέρια της Μπάγερν θα δώσουν κανονικά το παρών στο ματς.
Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Φέργκιουσον, καθώς κανονικά υπολογίζονται οι Ρούνει και Φέρντιναντ, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν. Αντίθετα, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μπράουν, όουεν, Άντερσον, Ο’Σέι και Χάργκριβς.
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Βέλγος Ντε Μπλέκερε.

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, η Λιόν αντιμετωπίζει την Μπορντό, στον πρώτο γαλλικό εμφύλιο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Αυτή είναι η 4η φορά που η Λιόν θα δώσει το παρών στην 8αδα του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας γνωρίσει όμως ισάριθμους αποκλεισμούς. Έτσι, κόντρα στην συμπατριώτισσα Μπορντό, θα επιδιώξει την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά. Μπορεί στο πρωτάθλημα οι Λιοναί να παρουσιάζονται ασταθείς, στην Ευρώπη όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, κάτι που φάνηκε και στην επική πρόκριση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά την τεράστια επιτυχία κόντρα στην Βασίλισσα, όμως, ο Μιραλέμ Πιανίτς, σε δηλώσεις του, εμφανίζεται προσγειωμένος, λέγοντας πως, το γεγονός ότι στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν την Ρεάλ, δεν σημαίνει πως η πρόκριση κόντρα στην Μπορντό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς οι Γιρονδίνοι είναι μια πολύ καλή ομάδα που χρειάζεται προσοχή.
Στα αγωνιστικά του βραδινού αγώνα, επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα οι Λισάντρο Λόπεζ, Σέζαρ Ντελγάδο και Μιραλέμ Πιάνιτς, που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή στο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Γκρενόμπλ. Στην αποστολή της Λιόν συμπεριλήφθηκε και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που απουσίασε από τα 2 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, εκτός μάχης παραμένουν οι ανέτοιμοι Κλερκ και Κλέμπερ Άντερσον.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια Μπορντό, συνεχίζει να κυμαίνεται σε ρηχά νερά, κάτι που φάνηκε και στην ήττα της με 3-1 από την Μαρσέιγ, για τον τελικό του Λιγκ Καπ, με τον τεχνικό των Γιρονδίνων, Λοράν Μπλαν, να μην κρύβει την απογοήτευση του από την απώλεια του τροπαίου, να υποστηρίζει όμως πως κόντρα στην Λιόν, η Μπορντό έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, κάνοντας παράλληλα και ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και η Λιόν, έτσι και η Μπορντό παρουσιάζεται εξαιρετική στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, καθώς προέρχεται από 7 σερί νίκες στην διοργάνωση.
Στο αποψινό παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στην διάθεση τους λόγω τιμωρίας τον αρχηγό Αλού Ντιαρά, την θέση του οποίου θα καλύψει ο Σανέ. Εκτός μάχης παραμένει και ο τραυματίας Πλανούς, ενώ θα λείψει και ο, επίσης τραυματίας, Σερτίκ.

Διαιτητής είναι ο Ολλανδός Φέλιξ Μπράις.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου