Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Video με τα επεισόδια σε Καβάλα και Γιάννενα έστειλε η Λίγκα στην ΕΛ.ΑΣ

Τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής σε Καβάλα και Γιάννενα θα φέρουν σε δύσκολη θέση τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Καβάλα, ΠΑΣ Γιάννενα και Άρη.
Την Δευτέρα η Σουπερ Λίγκ προχώρησε σε μια κίνηση που δεν έχει συνηθίσει, καθώς με επίσημη ανακοίνωση της ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας επιρρίπτει ευθύνες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τα επεισόδια που έγιναν στα ματς Καβάλα-Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννενα-Άρης.

Στην ανακοίνωση της η Λίγκα καταδικάζει τα επεισόδια και κάνει λόγο για πλήρης αποτυχία του σχεδιασμού, της πρόληψης, αλλά και της καταστολής, καθώς θεωρεί πως η μία σύλληψη από την Αστ. Δ/νση Ιωαννίνων και οι τρεις συλλήψεις από την Αστ. Δ/νση Καβάλας, πιστοποιούν την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ να εφαρμόσει το αυτονόητο, δηλαδή το Νόμο. Γι αυτό το λόγο η διοργανώτρια αρχή πηρέ την πρωτοβουλία να στείλει στις αστυνομικές αρχές τα video των αγώνων, όπως αυτοί μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, με την ελπίδα, όπως αναφέρει, ότι έστω και εκ των υστέρων, οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές θα επιληφθούν του θέματος, ώστε να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο Νόμος, στα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια. Επίσης η Λίγκα χαρακτηρίζει αυτή της την ενέργεια, το να στείλει κασέτες με τα επεισόδια, ως διαδικασία απαραίτητη που ευελπιστεί ότι θα βρει αρωγό την ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια αντιστροφής της απαράδεκτης εικόνας πλήρους ατιμωρησίας των πρωταγωνιστών των επεισοδίων, καθώς αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας, όσων συστηματικά διαπράττουν τέτοια αδικήματα, συντηρεί ένα ιδιότυπο καθεστώς που πλήττει την αξιοπιστία όλων όσοι εμπλέκονται με τη διοργάνωση των αγώνων.
Παράλληλα αναφέρει πως πριν από λίγες μέρες στη συνάντηση που είχε γίνει με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης είχαν επισημάνει οι κ. Πατέρας και Κομνηνός στον κ. Χρυσοχοΐδη την αδυναμία τις αστυνομίας σε τέτοια θέματα.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση όμως είναι πως θυμήθηκαν ξαφνικά στη Λίγκα να στείλουν κασέτες με επεισόδια αυτή την χρονική στιγμή και δεν το έπραξαν πριν λίγο καιρό, όταν οπαδοί της ομάδας που διοικητικός ηγέτης της είναι ο Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Νικόλαος Πατέρας, έκαναν τα ιδία στα ματς με ΠΑΣ Γιάννενα και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Τότε δεν επλήγη η αξιοπιστία όσων εμπλέκονται με την διοργάνωση των αγώνων;
Βέβαια τότε δεν υπήρχε ευθύνη της ΠΑΕ άλλα των «αντιεξουσιαστών» που αποφάσισαν να ανηφορήσουν από το κέντρο της Αθήνας στο Μαρούσι για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις και τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας.
Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από τα όποια μετρά πάρει τελικά η αστυνομία, αφού δει τα video με τα επεισόδια, ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού από την Πειθαρχική επιτροπή είναι πλέον ορατός, καθώς οι ερυθρόλευκοι είναι υπότροποι.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου