Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ κατάφεραν να σπάσουν οι ΠΑΕ της Σουπερ Λιγκ σε σχέση με τις ομάδες των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.
Η απομάκρυνση του Ζικο την Δευτέρα από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού που ήταν και η πιο πρόσφατη έφτασε το νούμερο προπονητών που ήρθαν, είδαν και απήλθαν από το πρωτάθλημα της χώρας μας στο 17. Τόσοι είναι οι προπονητές που έχουν αλλάξει οι 10 ομάδες της Σουπερ Λιγκ μέχρι στιγμής την φετινή σεζόν, ενώ την δεύτερη θέση μετά την Ελλάδα κατέχει η Ιταλία με 12 αλλαγές προπονητών.
Το χορό των απολύσεων στην Σουπερ Λιγκ ξεκίνησε ο Πανθρακικός που στις 27 Αυγούστου του 2009 απέλυσε τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου, τοποθέτησε στην θέση του προσωρινά τον Λεωνίδα Μπιλή και στις 31 Αυγούστου, προσέλαβε τον 49χρονο Γάλλο Άλπερτ Καρτιέ.
Ο δεύτερος που πήρε σειρά μετά τον Ντουμιτρέσκου ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια που άντεξε στον ερυθρόλευκο πάγκο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, με τους Μπάντοβιτς και Νινιάδη να αναλαμβάνουν για δυο αγώνες τους ερυθρόλευκους και στη συνέχεια την θέση τους να παίρνει ο Ζίκο.
Ο τρίτος προπονητής που είδε την πόρτα της εξόδου από την ομάδα του ήταν ο Βόλφγκανγκ Βόλφ. Ο Γερμανός τεχνικός, είχε την τύχη του Κετσπάγια, καθώς και οι δυο τους έφυγαν από τους συλλόγους τους την ίδια μέρα. Την θέση του Βόλφ πήρε για 5 μέρες ο Παναγιώτης Γκουτσίδης έως ότου ανακοινωθεί η συνεργασία της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη με τον Γιάννη Ματζουράκη.
Την ιδία μέρα που ο Ματζουράκης φόραγε την φόρμα του για να προπονήσει την Σκόντα στις 23 Σεπτεμβρίου ο Λεβαδειακός έλυνε την συνεργασία του με τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Ο 59χρονος Σέρβος τεχνικός αποφάσισε να παραιτηθεί μετά την ισοπαλία με τον Εργοτέλη και η διοίκηση του συλλόγου λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε τον Κίκε Ερνάντεθ.
Ο 5ος προπονητής που του είπαν αντίο στην ομάδα του ήταν ο Μάριο Γκόμεζ. Ο 52χρονος Αργεντινός προπονητής δεν πρόλοβε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για μόλις 3 μέρες, αφού η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο, ανακοινώσε την λύση της συνεργασίας της με τον Γκομεζ και στην θέση του προσέλαβε τον Βαγγέλη Βλάχο.
Ακολούθησε την 1η Νοεμβρίου η απόλυση του Προτάσοφ από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή και στον γηραιό επέστρεψε ο Σάββας Κωφίδης, ενώ την επόμενη μέρα ο Άρης έλυνε την συνεργασία του με τον Μαζίνιο και λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωνε τον Έκτωρ Ραούλ Κούπερ.
Στις 21 Νοεμβρίου η Καβάλα απέλυσε τον Γιάννη Παπακώστα και στην θεση του προσέλαβε τον Βαγγέλη Γούτη, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου ο ΠΑΣ Γιάννενα έκανε δέκτη την παραίτηση του Παράσχου, έβαλε στον πάγκο της ομάδας προσωρινά τον Γεωργούλη μέχρι να ανακοινώσει επίσημα τον Αναστόπουλο. Την ίδια αγωνιστική δηλαδή την 14η η διοίκηση του Παναθηναϊκού βλέποντας πως η πρώτη θέση είχε χαθεί προχώρησε στην αντικατάσταση του Χεν Τεν Κάτε με το Νίκο Νιόπλια.
Μέσα στο νέο χρόνο είχαμε ακόμα δυο απολύσεις με τους Πανθρακικό και Ολυμπιακό να αλλάζουν για τρίτη φορά μέσα στην ίδια αγωνιστική σεζόν 2 προπονητές, καθώς η ομάδα της Κομοτηνής έδιωξε τον Καρτιέ που είχε πάρει την θέση του Ντουμιτρέσκου και πλέον πορεύεται με τον Παύλο Δερμιτζάκη και η ομάδα του Πειραιά απέλυσε τον Ζικο που είχε πάρει την θέση του Κετσπάγια και επανέφερε τους Μπάντοβιτς-Νινιάδη.
Έτσι φτάσαμε στα μέσα Ιανουαρίου και στις 17 αλλαγές προπονητών στην χώρα μας. Την ίδια ώρα στο Καμπιονάτο 8 ομάδες έχουν καταφέρει να απολύσουν και να προσλάβουν 12 προπονητές με την Αταλάντα να έχει αλλάξει 3, την Σιένα 2, και τις Ρόμα, Νάπολι, Μπολόνια, Παλέρμο, Λιβόρνο, Κατάνια και Ουντινέζε από έναν. Ακολουθούν η Κύπρος και η Πορτογαλία στα πρωταθλήματα των οποίων οι διοικήσεις των ομάδων έχουν αλλάξει από 10 προπονητές, 8 τεχνικοί έχουν έρθει και έχουν φύγει από την Ρωσία, από 7 προπονητές έχουν αλλάξει οι σύλλογοι στη Μπουντεσλίγκα και στην Πρεμιερ Λιγκ Σκωτίας, στην Πριμέρα Ντιβιζιόν οι ομάδες που έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις προπονητών είναι 5, ενώ στο Αγγλικό πρωτάθλημα οι ομάδες που έχουν αλλάξει πρόσωπα στη τεχνική τους ηγεσία είναι οι Μάντσεστερ Σιτι , Μπόλτον και Μπέρνλι. Η χώρα που φαίνεται να εμπιστεύεται τους προπονητές είναι η Γάλλια, αφού στο Σαμπιονά μόνο η Σεντ Ετιέν και η Λε Μαν έχουν αλλάξει προπονητές.
Μιχάλης Μουσελίμης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου