Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Το μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη

Τέσσερις μέρες απομένουν για να λήξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, αφού όπως ανακοινώσε η ΕΠΟ τελευταία μέρα θα είναι η Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Οι περισσότερες ομάδες της Σουπερ Λιγκ έχουν κλείσει τα ρόστερ τους και δεν θα προβούν σε άλλες κινήσεις, ενώ υπάρχουν και σύλλογοι που ακόμα εξετάζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών προκειμένου να ενισχυθούν έστω και την τελευταία στιγμή για να καλύψουν τις όποιες αδυναμίες τους.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας έχουν κάνει μεταγραφές με την Λάρισα να είναι μέχρι στιγμής η ομάδα που έχει αποκτήσει μέσα στο Γενάρη τους περισσότερους. Οι «βυσσινί» που φέτος δεν τα έχουν πάει καλά στο πρωτάθλημα και βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού ενίσχυσαν το ρόστερ τους με 8 νέους παίκτες προκειμένου στις αγωνιστικές που απομένουν να ανακάμψουν. Έτσι η διοίκηση της Θεσσαλικής ΠΑΕ έφερε στον κάμπο τους ελεύθερους Σκάτσελ, Βελάσκο, Φλάβιο, Ραντοσάβλιεβιτς και Βιέρα και παράλληλα πήρε δανεικούς τους Ζέσους και Μπλάζεκ, πλήρωσε μόνο για τον Πούρι της Λεβάντια Ταλίν, ενώ άφησε ελεύθερους τους Γιαννακόπουλο, Ντέλσον, Κάσας και Βράνχιτς.

Δεύτερη ομάδα σε μεταγραφές μέσα στον Ιανουάριο έρχεται ο Λεβαδειακός που επίσης κινδυνεύει με υποβιβασμό και στην προσπάθεια του να σώσει ότι σώζεται προχώρησε στην απόκτηση των Σιστόν , Βεγκόνια και Βαλέχο που ήταν ελεύθεροι, ενώ δανείστηκε και τους Νάτσο Γκονζάλες από την Βαλένθια, Αμπουμπακάρι από τον ΠΑΟΚ και Σόλα από την Οσασούνα. Την ίδια ώρα αποδέσμευσε τους Κόλτση, Καψή, Τζωρμπατζάκη και Μπούσι.

Έξι παίκτες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο απέκτησε και ο Πανθρακικός, ο οποίος όμως έχει αρχίσει και κάνει τα πλανά του για την Β΄ Εθνική κατηγορία. Η ομάδα της Κομοτηνής πήρε τους Θόδωρο Παπαδόπουλο, Πιθαρούλη, Λόπες, Παπούλη, Μπουσινάκη, και Ιασωνίδη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν όσο γίνεται τους 14 παίκτες που απομακρυνθήκαν από τον σύλλογο.

Η ομάδα που προκάλεσε θετικά σχόλια με τις μεταγραφές της μέσα στον Ιανουάριο ήταν η Καβάλα. Οι «Αργοναύτες» που φέτος έχουν καταπλήξει με την απόδοση τους και έχουν κόψει βαθμούς από όλες τις μεγάλες ομάδες, φαίνεται πως έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και γι αυτό η διοίκηση του συλλόγου ενίσχυσε το ρόστερ με τους ελεύθερους Γρεγκ Μουρ, Σμολάρεκ, Γκβοζντένοβιτς, Ντιέ και τον Σόσιν με μεταγραφή από την Ανόρθωση, ενώ βρίσκεται και κοντά στην απόκτηση του Ντενίλσον. Παράλληλα αποδέσμευσε τον Κάλαϊτζιτς και δάνεισε τους Μπάκοβιτς και Γιάννου.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο έκανε σημαντικές προσθήκες αποκτώντας δανεικό από την Μπόχουμ τον Φερνάντεζ και από την Σπόρτινγκ τον Φελίπε Μάρκες και ελεύθερους τους Μάρα, Κομπαγιάσι και Καρλίνιος, ενώ έδωσε τους Ντίκα, Κοβαλέφσκι, Φούφουλα και Ντιέ.

Σε ότι αφορά τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Σουπερ Λιγκ ο Παναθηναϊκός δεν πήρε παίκτη και έδωσε δανεικό τον Μάντζιο στην Ανόρθωση. Ο Ολυμπιακός ενίσχυσε το έμψυχο δυναμικό του με τον Λούα Λούα που ήταν ελεύθερος, ενώ απέκτησε δανεικό από τη Νάπολι τον διεθνή Αργεντινό αριστερό χαφ Ντάτολο.

Ο ΠΑΟΚ έφερε τους Κριστιάνο Μοράες και Εντίνιο και παραχώρησε τον Αμπουμπακάρι δανεικό στο Λεβαδειακό, ενώ ο Άρης πήρε δανεικό από την Φούλαμ τον Τζόνσον και από την Μπενφίκα τον Αντού και άφησε ελεύθερους τους Γκρασιάν, Αμπρέου, Σιστόν και Ρομπέρζ. Ο Αστέρας Τρίπολης ούτε πήρε παίκτη αλλά ούτε έδωσε, ενώ το ίδιο συνέβη και με την ΑΕΚ.

Ο Ατρόμητος πήρε τους Σάντκβιστ, Μπιλαγί, Σαγκανόφσκι που ήταν ελεύθεροι και παραχώρησε τους Κηπουρό, Κόρμπο και Κουτσόπουλο. Ο Εργοτέλης απέκτησε μόνο τον Μπαλάφα δανεικό από τον ΠΑΟΚ και έδωσε δανεικούς στον ΟΦΗ τον Ουγκουνσότο και στα Τρίκαλα τον Κοιλιάρα, ενώ ο Πανιώνιος πήρε Μπουβάλ, Σάμαρη και Τσότσαλιτς, δίνοντας την ελευθέρα στους Ρεκόμπα, Σμόγιε, Γκιτσάλη, Σανταμούρη, Ντ’ Ακόλ και Κόντι.

Εννέα παίκτες έφυγαν από την Ξάνθη (Φαμπιανέσι, Αμπενά, Ταϊντέρ, Κόλμπας, Κουκιέλκα, Βακουφτσής, Λιαπάκης, Α. Παπαδόπουλος, Φερνάντες ) και ήρθαν οι Έλινγκτον, Μπούγκα και Στάνγκα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννενα έδωσε 6 παίκτες (Μπαλάφας, Γόγολος, Γιάκος, Μαργαρίτης, Μιχαήλ, Γεωργιάδης ) για να πάρει τους Σίσιτς και Αράς.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου