Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Στο " ψυγείο" Παππάς και Ελευθερίου για τα λάθη τους στα ματς της 18ης αγωνιστικής

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος διαιτητικά μπορεί να πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τον πρώτο, ωστόσο τα λάθη δεν έχουν εκλείψει με αποτέλεσμα να συνεχίζονται και οι τιμωρίες των διαιτητών που υποπίπτουν σε αυτά.

Στην διάθεση της ΚΕΔ θα τεθεί, όπως όλα δείχνουν, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα-Άρης. Ο Ανδρέας Παππάς έκανε την χειρότερη διαιτησία στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, καθώς σύμφωνα και με τον παρατηρητή Γιώργο Μπίκα, αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα των Ιωαννίνων, αφού δεν σφύριξε ως όφειλε την εσχάτη των ποινών στο 88΄ στην ανατροπή του Μπακαγίοκο από τον Κουλοχέρη, όπου θα έπρεπε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη και τον παίκτη του Άρη, διότι ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Επίσης λάθος ήταν και η απόφαση του Μπαλτά να ακυρώσει ως οφσάιντ το τέρμα που σημείωσε ο Σίσιτς, αφού όπως φαίνεται από το ριπλέι ο παίκτης είναι στην ίδια ευθεία. Τη δεύτερη κίτρινη κάρτα έπρεπε να δει και ο Νάτσο Γκαρσία για ένα φάουλ στον Ντάσιο, ενώ ο Βάντερσον θα έπρεπε να αποβληθεί με απ’ ευθείας κόκκινη και όχι με δεύτερη κίτρινη.

Εκτός του Παππά στην διάθεση της ΚΕΔ θα τεθεί και ο δεύτερος βοηθός του Τριτσώνη στο παιχνίδι του Ατρόμητου με την Λάρισα. Ο Ελευθερίου ήταν ο αδύναμος κρίκος του διαιτητικού τρίου του αγώνα στο Περιστέρι, αφού ανέκοψε αναίτια δυο φορές επίθεση του Ατρόμητου, ενώ δεν σήκωσε την σημαία του στο 88 όταν μετά την σέντρα του Κατσιαρού, ο Ζέσους που ήταν πιο μπροστά από την άμυνα των γηπεδούχων τροφοδότησε τον Νταμπίζα που μείωσε σε 2-1.

Στην Καβάλα ο Τάσος Κάκος αντιμετώπισε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς δεν απέβαλε στο 4΄ τον Μούρ για το εκτός φάσης χτύπημα στο πρόσωπο του Τοροσίδη. Στο 40 ο Ντικρόν έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα για την κλοτσιά στον Γκαλίτσιο, όμως ο Κερκυραίος διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ, ενώ δευτερή κιτρινη καρτα επρεπε να πάρει και ο Ουρούμα για ενα σκλήρό μαρκάρισμα στον Γκαλίτσιο.

Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό μπορεί ο Βοσκάκης να μην είχε την δύσκολη φάση, όμως οι βοηθοί του δεν τα πήγαν καλά, αφού ο μεν Γούκος ακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 62΄ ως οφσάιντ, διότι όπως φαίνεται από το ριπλέι ο επιθετικός των πρασίνων ήταν στην ίδια ευθεία, ενώ και ο Τουμπακάρης από την άλλη ανέκοψε τον Μπέλεκ με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο αντιμετώπισε και ο Ντακος στο ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης, καθώς μπορεί να απέβαλε σωστά τον Βιειρίνια για την αντίδραση του στο 20 ωστόσο και ο Μπαστία που τον πάτησε εσκεμμένα έπρεπε να δει και αυτός την κόκκινη κάρτα. Κίτρινη έπρεπε να δει και ο Βιτόλο για το μαρκάρισμα του στον Μπαστία. Ο ίδιος παίκτης έκανε πέναλτι όταν έβγαλε εκτός πορείας τον Κουτσιανικούλη, όμως ο Ντάκος δεν είδε τίποτα. Από μια λάθος υπόδειξη οφσάιντ για κάθε ομάδα είχε και ο Γκάγκας.

Μοναδικό λάθος του Κουκουλάκη στον αγώνα του Ηρακλή με την ΑΕΚ ήταν να μην αποβάλει στο 85΄ τον Λέκι στο πέναλτι που έκανε στον Χέρσι, αφού ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Καλές ήταν οι διαιτησίες των Σιδηρόπουλου στο Πανιώνιος –Λεβαδειακός και Τσινιάρη στο Ξάνθη-Εργοτέλης.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου