Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Στο Ελληνικό ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ

Στο Ελληνικό, με την παρουσία μαθητών δημοτικών και γυμνασίων του Λεκανοπεδίου, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο φετινός τελικός κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Το παρών στην σύσκεψη έδωσε, ο κύριος Βασιλακόπουλος, από την πλευρά της ομοσπονδίας, οι κύριοι Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, από πλευράς των 2 φιναλίστ, ο κύριος Ρεβελάκης από πλευράς ΔΕΑΒ, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας.
Ο πρόεδρος της FIBA Europe πρότεινε την διεξαγωγή του τελικού σε ένα από τα 2 μεγάλα γήπεδα της Αττικής, το κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου, ή το Ειρήνης και Φιλίας. Κάθετα αντίθετος ήταν ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος και δήλωσε πως η ομάδα του δεν δέχεται να αγωνιστεί στην έδρα του αντιπάλου της, και αντιπρότεινε το παιχνίδι να διεξαχθεί, ή το ΟΑΚΑ, αν δεχτεί ο Ολυμπιακός, ή σε γήπεδο εκτός Αττικής.
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν σύμφωνος με την πρόταση της Ομοσπονδίας, αρκεί η έδρα του τελικού να αποφασιζόταν μέσω κλήρωσης.
Διαφωνία υπήρχε και στον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων, καθώς η ομοσπονδία, μέσω του κυρίου Βασιλακόπουλου πρότεινε τα εισιτήρια να είναι ονομαστικά, να διατεθούν από κιόσκια της ομοσπονδίας κι όχι από τις ΚΑΕ, με τον κάθε φίλαθλο, να έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι 2 εισιτηρίων, ενώ τόνισε πως οι φίλαθλοι θα κάθονται διάσπαρτοι και όχι χωρισμένοι σε ζώνες ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζουν, με τον κύριο Γιαννακόπουλο όμως να υποστηρίζει πως δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες για κάτι τέτοιο, και αν πραγματοποιηθεί, θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των θεατών.
Πλέον, μένει ανοικτό το θέμα του αριθμού των εισιτηρίων, ο τρόπος διάθεσης τους στα σχολία, αλλά και ο σχεδιασμός της αστυνομίας, κάτι που θα αποφασιστεί σε νέα σύσκεψη.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου