Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Για την νίκη με την Παρτιζάν στο Σ.Ε.Φ

Χωρίς τον Θοδωρή Παπαλουκά(ξεκινά προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα την Πέμπτη),αλλά με τον έκτο παίκτη στο πλευρό του(τα εισιτήρια μετά τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση), υποδέχεται ο Ολυμπιακός αύριο το βράδυ στις εννιά την Παρτιζάν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα.
Οι ερυθρόλευκοι μετά την εκτός έδρας νίκη τους επί της Εφές Πίλσεν, σε συνδυασμό με την αναπάντεχη ήττα της Μάλαγα από την Ορλεάν, έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου καθώς και το απόλυτο προβάδισμα έδρας μέχρι τέλους. Αυτό σημαίνει ότι ότι Πειραιώτες είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, σε καμιά περίπτωση όμως αγωνιστικά. Σε αυτό συμφωνούν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του, που βλέπουν την αναμέτρηση με τους Σέρβους ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους της ομάδας, συνδυάζοντας την ουσία - νίκη δηλαδή - με το θέαμα. Από την άλλη τα παιδιά του Γιαννάκη δεν ξεχνούν και την ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η οποία ουσιαστικά ήταν και η αρχή για αρκετή γκρίνια στο λιμάνι.
Μιλώντας για το παιχνίδι με την Παρτιζάν ο τεχνικός του συλλόγου Παναγιώτης Γιαννάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απουσία κινήτρου, ενώ ελπίζει οι οπαδοί του Ολυμπιακού να γεμίσουν το γήπεδο: «Η Παρτιζάν είναι μία ομάδα που έχει κερδίσει πολλά και με την αξία της. Θα έρθουν στον Πειραιά για να παλέψουν και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης κινήτρου για μας, αφού πάντα θέλουμε να νικάμε και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Ελπίζω ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο για να μας δώσει επιπλέον ώθηση να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».
Από την πλευρά του, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, ξεκαθαρίζει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα αντιμετωπίσουν τους φιλοξενούμενους με την απαραίτητη σοβαρότητα: «Ο αγώνας δεν έχει βαθμολογική σημασία για μας, αλλά αποτελεί πρόκληση για μας. Όλα τα ματς, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι, είναι σημαντικά και μπορείς να αποκομίσεις κέρδη από αυτά. Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία του προπονητή μας. Θα έλεγα πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Παρτιζάν σαν να επρόκειτο για αγώνα στο φάιναλ φορ. Πάντα χρειάζεται σοβαρότητα και σεβασμός στον αντίπαλο. Η Παρτιζάν είναι μία ομάδα με ταλέντο και ποιότητα, που παίζει πάντα με ενθουσιασμό. Έρχονται εδώ για να νικήσουν, προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να πάρουν τη δεύτερη θέση στον όμιλο, άρα το ματς θα είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες».
Ο Λίνας Κλέιζα δεν έχει ξεχάσει την ήττα στο Βελιγράδι, αλλά όυτε και την φιλοξενία των φιλάθλων της Παρτιζάν μεταξύ άλλων θεωρεί την υπερηφάνεια και την εκδίκηση ως δυο σημαντικότατα κίνητρα: «Είναι ένα παιχνίδι υπερηφάνειας, δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε εκδίκηση για αυτό που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι και για τον λόγο αυτό θα είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε την Παρτιζάν. Θυμόμαστε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο είχαμε χάσει στη Σερβία και ξέρω ότι στεναχωρήσαμε τους φιλάθλους μας. Σίγουρα η περηφάνια είναι ένα σημαντικό κίνητρο για εμάς, αλλά επίσης ένα επιπλέον κίνητρο είναι το γεγονός πως στην έδρα μας δεν θέλουμε να χάνουμε, είμαστε αήττητοι στο ΣΕΦ και αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε».

Ο…μικρός Βαγγέλης

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δίνοντας συνέχεια στο θέμα του μικρού Βαγγέλη που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και συγκίνησε παίκτες και φιλάθλους στο πρόσφατο παιχνίδι με το Περιστέρι, εξέδωσε ανακοίνωση :
H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

H KAE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και σε συνέχεια των προσπαθειών της για την βελτίωση και αποκατάσταση της ζωής του μικρού φίλου της ομάδας, Βαγγέλη, ο οποίος αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού, ανακοινώνει ότι από σήμερα όσοι φίλαθλοι της ομάδας και όχι μόνο, επιθυμούν να υποστηρίξουν αυτή τη προσπάθεια και να συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας του μικρού Βαγγέλη, μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν στον παρακάτω λογαριασμό: «ALPHA BANK 101-00-2320-004520 με ΙΒΑΝ: GR 48 0140 1010 1010 0232 0004 520 και BIC: CRBAGRAAXXX».

Η κατάθεση που θα γίνει θα πρέπει να αναφέρει το όνομα Πουπάκης και το όνομα του καταθέτη. Αν κάποιος επιθυμεί να μην αναγραφεί το όνομα του πρέπει απλώς να αναφερθεί στο καταθετήριο το όνομα Πουπάκης.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από τις εισπράξεις του αγώνα του Ολυμπιακού με το Περιστέρι, προσφορά της Διοίκησης της ΚΑΕ, ενώ τόσο οι παίκτες και οι προπονητές όσο και η διοίκηση της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα συμβάλλουν σημαντικά στη μεγάλη αυτή προσπάθεια του μικρού Βαγγέλη και της οικογένειας του, να ζήσει μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου