Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Διάλειμμα απο την προπονητική κάνει ο Ζίκο

Την απόφαση του να σταματήσει για λίγο καιρό να εξασκεί το επάγγελμα του προπονητή και να ξεκουραστεί έκανε γνωστό μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ο Ζίκο. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού κατάλαβε μετά την απομάκρυνση του από τους ερυθρόλευκους πως η ενασχόληση του με την προπονητική τον είχε απομακρύνει από την οικογένεια του. Έτσι ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιου συλλόγου μέχρι και το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απογοητεύοντας με αυτή του την απόφαση αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που θα έδιναν γη και ύδωρ για να τον αποκτήσουν μετά την επιτυχημένη πορεία του και στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο 56χρονος Βραζιλιάνος που κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απομακρύνει τον Ολυμπιακό από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σουπερ Λιγκ, να αποκλειστεί από το Κύπελλο Ελλάδας απ μια ομάδα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και εκτός αυτού να δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο δεν μπορεί να κάνει ούτε μια ευκαιρία, ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι μετά από πολλά χρόνια ως προπονητής στην Ιαπωνία, την Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν, τη Ρωσία και την Ελλάδα, έφτασε η ώρα να κάνει ένα διάλειμμα και να μείνει κοντά στην οικογένεια του για να σκεφτεί, αφού εξαιτίας της ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο έχασε πολλές στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα κάτι που δεν ήταν εύκολο για τον ίδιο. Βέβαια όπως υποστήριξε ο Ζίκο την συγκεκριμένη απόφαση την είχε πάρει από καιρό και η αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό απλώς επέσπευσε την διαδικασία. Παράλληλα εξήγησε πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τον οδήγησε σε αυτή του την απόφαση ήταν και η βία στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ τώρα που δεν θα βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας θα έχει την ευκαιρία να ευχαριστηθεί με την οικογένεια του και το καρναβάλι, κάτι που δεν το είχε κάνει εδώ και 8 χρόνια.
Πάντως ο Βραζιλιάνος ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί ποδόσφαιρο από το σπίτι του και πως μετά το Μουντιάλ θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου