Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η "μαγεία" Ζιοβάνι....συνεχίζεται στη Σάντος

Με ένα τέρμα «μαγικό» όπως μόνο ένας μάγος της μπάλας σαν το Ζιοβανι θα μπορούσε να πετύχει, ο 37χρονος πλέον Βραζιλιάνος άφησε υποσχέσεις στους οπαδούς και την διοίκηση της Σάντος που αποφάσισε να τον ντύσει στα λευκά για τρίτη φορά, πως τα καλύτερα έρχονται.

Ο Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα θα έχει την ευκαιρία για τον επόμενο χρόνο να κάνει τους φίλους της Σάντος να φωνάξουν αρκετές φορές το όνομα του, αφού δέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο βραζιλιάνικος σύλλογος, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μέχρι τον Αύγουστο, παρουσιάστηκε επίσημα στο «Βίλα Μπελμίρο», πήρε την φανέλα με το 10 και δήλωσε…
«Σίγουρα είναι οι πιο συγκινητικές στιγμές στην ζωή μου. Δεν γίνεται να περιγράψω τη χαρά που νιώθω. Η καρδιά μου είναι Σάντος και ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα που υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά, που έχουν πάρει το όνομά μου. Αυτό είναι μεγάλη τιμή. Για μένα είναι ένα όνειρο που γυρίζω εδώ για να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Το νιώθω πως με αγαπάνε στη Σάντος και ευχαριστώ τον πρόεδρο που με έφερε πίσω. Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όπως κάναμε το 1995».

Αν και ο Μάγος, τίτλο τον οποίο του έδωσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, είναι 37 ετών και έχει να παίξει ποδόσφαιρο εδώ και οχτώ μήνες, από το πρωτάθλημα του Σάο Πάολο δηλαδή, στο οποίο βοήθησε την Μότζι Μίριμ να μείνει στην κατηγορία, έδειξε στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Ζουντιάι, πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως μπορεί να βοηθήσει την Σάντος και στο τρίτο πέρασμα του, αφού εκτός το καταπληκτικό τέρμα που σημείωσε με το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 3-1, είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ, καθώς με τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Μπράιτνερ που πλάσαρε με ευστοχία τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η πρώτη του φορά που φόρεσε την φανέλα της Σάντος ήταν το 1994 όταν αγωνιζόμενος στη Σαο Καρλένσε για 6 μήνες έκανε πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους με τα μαγικά του αναγκάζοντας μέχρι και τον μεγάλο Πελέ να δώσει από την τσέπη του ένα ποσό προκειμένου ο Ζιο να ντυθεί στα λευκά. Φορώντας την φανέλα με το νούμερο 10, αυτή δηλαδή που πριν από λίγα χρόνια φορούσε και ο Βασιλιάς της μπάλας, ο Ζιοβάνι πετυχαίνει σε 104 συμμετοχές του με την Σάντος 69 γκολ και την οδηγεί στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Δυο χρόνια στην Σάντος ήταν αρκετά για να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, να λατρευτεί από τους «τουρσίδα ιντεπετέντε» τους οργανωμένους οπαδούς της Σάντος και να αναγκάσει την Μπαρστελόνα να τον εντάξει στο δυναμικότης το 1996 με τον Ζιοβάνι φυσικά να τους ανταμείβει με 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 κύπελλο Ντελ Ρει, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας και 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ πριν πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό έχει συμπληρώσει και 19 συμμετοχές με την Σελεσάο, έχοντας κατακτήσει και ένα Κόπα Αμέρικα με την εθνική ομάδα της χώρας του το 1997.

Από το 1999 που φόρεσε τα ερυθρόλευκα μέχρι και το 2005 που αποφάσισε να τα βγάλει ο Ζιοβάνι λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ βοήθησε και την ομάδα του Πειραιά να κατακτήσει 5 πρωταθλήματα , ένα κύπελλο και ένα νταμπλ, πριν σηκώσει πανιά για ένα άλλο λιμάνι αυτό της Σάντος. Στο "Βίλα Μπελμίρο", ο «Ζίο» όμως δεν έμεινε πολύ, έπαιξε σε 29 παιχνίδια έβαλε 6 γκολ και στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Αλ Χιλάλ, Εθνικό Πειραιώς, Σπορτ Ρεσίφε και Μότζι Μίριμ, πριν επιστρέψει για τρίτη φορά στη Σάντος, όπου όπως όλα δείχνουν θα είναι και η τελευταία του.


ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΖΙΟ... εδω


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου