Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο τυχερός της κλήρωσης ήταν ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν η πιο τυχερή ομάδα στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ στο Ελληνικό, για τα προημιτελικά και ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι απέφυγαν όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ και εκτός του ότι κληρώθηκαν με την Καλλιθέα, τον μοναδικό σύλλογο από την τρίτη εθνική κατηγορία, θα την αντιμετωπίσουν και στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο αγώνας είναι μονός, όμως σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος τότε θα δοθεί επαναληπτικός στην έδρα του αντιπάλου και αν και από εκεί δεν προκύψει νικητής τότε οι ομάδες θα οδηγηθούν στην παράταση και στα πέναλτι.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ζευγάρια της 6ης φάσης ο ΠΑΣ Γιάννενα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στην έδρα του τον ΠΑΟΚ, η Σκόντα θα φιλοξενήσει στην Ξάνθη τον Άρη και η Καβάλα τον Πανιώνιο.

Επίσης έγινε και η κλήρωση για την ημιτελική φάση με το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Καλλιθέα να βρίσκει στο δρόμο του τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΣ Γιάννενα –ΠΑΟΚ, δηλαδή υπάρχει πιθανότητα στους 4 να δούμε ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, ενώ ο νικητής του αγώνα Ξάνθη-Άρης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά αυτόν που θα προκύψει από το Καβάλα-Πανιώνιος. Τα παιχνίδια της 7ης φάσης είναι διπλά με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην έδρα της ομάδες που κληρώθηκε πρώτη.

Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις των δύο φάσεων του θεσμού θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ωστόσο πιθανές μέρες για την διεξαγωγή των αγώνων είναι 2 και 3 Φεβρουαρίου και αν χρειαστεί και δεύτερο παιχνίδι τότε αυτό θα γίνει στις 10 και 11 του ίδιου μήνα.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει οριστεί να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 24 Απριλίου και όπως τόνισε και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Προύντζος ακόμα και αν οι φιναλίστ είναι από την βόρεια Ελλάδα η έδρα δεν θα αλλάξει.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

1. ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
2. SKODA Ξάνθη-Άρης
3. Παναθηναϊκός-Καλλιθέα
4. Καβάλα-Πανιώνιος

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

Νικητής αγώνα 3 - Νικητής αγώνα 1
Νικητής αγώνα 2 - Νικητής αγώνα 4

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου