Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΠΑΣ και Άρη

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των νομικών επιτελείων των ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και Άρη προκειμένου να ρίξουν στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ τις ποινές που είχε επιβάλει πρωτόδικα η επιτροπή της Λίγκας για τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει οπαδοί τους στον μεταξύ τους αγώνα της 18ης αγωνιστικής που είχε επιφέρει την τιμωρία τους με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 70.000 πρόστιμο έκαστος.

Η εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις που κατέθεσαν οι δυο ΠΑΕ και έτσι τόσο οι Γιαννιώτες όσο και οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν στους επόμενους εντός έδρας αγώνες τους χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους, ενώ θα πληρώσουν και το πρόστιμο των 70.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί κεκλεισμένων των θυρών στα Γιάννενα την Λάρισα το Σάββατο στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, ενώ ο Άρης θα φιλοξενήσει χωρίς κόσμο στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Πανθρακικό την 21η αγωνιστική.
Οι υποθέσεις των δυο ομάδων συνεκδικάστηκαν την Τετάρτη το απόγευμα και στην προσπάθειά τους να μειώσουν την ποινή, οι δικηγόροι των δύο ΠΑΕ χρησιμοποίησαν σε γενικές γραμμές τους ίδιους ισχυρισμούς που είχαν επικαλεστεί και σε πρώτο βαθμό, ότι δηλαδή τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα και δεν υπήρξε συμπλοκή οπαδών και πως η εισβολή 10-15 ατόμων δεν έγινε με σκοπό να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά για λόγους ασφαλείας, αφού όπως υποστήριξαν οι κ. Κοντοβαζαινίτης και Λίβας οι οπαδοί των δυο ομάδων έχουν πολύ καλές σχέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επίσης είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 70.000 ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Καβάλα, δεν κατέθεσε έφεση και έτσι θα την εκτίσει την ποινή του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό την 21η αγωνιστική.

Στο μεταξύ η Πειθαρχική επιτροπή της Σουπερ Λιγκ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης τις ποινές που επέβαλε στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα και Ολυμπιακό για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα επέβαλλε στους «ερυθρόλευκους» χρηματιστική ποινή 20.000 ευρώ, στους «κιτρινόμαυρους του βορρά» 15.000 ευρώ, στους «βυσσινί» 5.000 ευρώ και στην Ένωση 2.000 ευρώ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου