Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Παραφωνία ο Λαμπρόπουλος στις καλές διαιτησίες της 17ης αγωνιστικής

Έπρεπε να φτάσουμε στην 17η αγωνιστική για να δούμε καλές διαιτησίες σχεδόν σε όλες τις αναμετρήσεις. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε μπορεί να χαρακτηριστεί ως το καλύτερο για την διαιτησία, καθώς δεν έγιναν σοβαρά λάθη από τους άρχοντες των αγώνων στις περισσότερες αναμετρήσεις, με μοναδική παραφωνία να είναι μόνο το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο.
Εκεί ο Μάριος Λαμπρόπουλος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα τιμωρηθεί για δεύτερη φορά φέτος, έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ομάδας του Περιστερίου στο 68 με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2, ωστόσο όπως φάνηκε από το ριπλέι ο Μάκος δεν ανατρέπει τον Τάτο, που φαίνεται να πέφτει μόνος του. Αν και ο διαιτητής από την Ηλεία, συμφώνα με μαρτυρίες των ανθρώπων του δικέφαλου, υποστήριξε πως σφύριξε την εσχάτη των ποινών στο πρώτο μαρκάρισμα που έγινε, αυτό του Μαϊστόροβιτς στον Αναστασάκο πριν η μπάλα φτάσει στον Τάτο, ούτε σε αυτή την περίπτωση δικαιώνετε ο Λαμπρόπουλος, καθώς η μπάλα έχει φύγει ήδη από τα πόδια του παίκτη του Ατρόμητου και στη συνέχεια γίνετε το τάκλιν του Σουηδού αμυντικού της ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λάρισα ο Χαραλαμπίδης έκανε μια καλή διαιτησία, ενώ το μοναδικό λάθος στην αναμέτρηση βαραίνει τον βοηθό Καρσιώτη που έκοψε αναίτια τον Ντάρμπισιρ στο 85.

Στον αγώνα της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό, ο Κάκος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ο Κερκυραίος ρέφερι σωστά δεν σφύριξε πέναλτι στο πέσιμο του Σαλπιγγίδη μετά το μαρκάρισμα του Τζάκι, καθώς όπως φαίνεται από το ριπλέι ο παίκτης της Ξάνθης βρίσκει μπάλα. Ένα λάθος έκανε ο Γκάγκας που ανέκοψε τον Σισέ με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα λάθη ήταν λιγοστά και αφορούσαν κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο ματς του Άρη με τον Ηρακλή, ο Σταθόπουλος έπρεπε να αποβάλει τον Ρονάλντο Γκιάρο, αφού κόβει αντικανονικά τον Μιλάνο, που έμπαινε στην περιοχή και βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Επίσης την κόκκινη κάρτα θα έπρεπε να δει και ο Ιωαννίδης για σκληρό παιχνίδι, όπως επίσης και ο Ιακομπ. Την άγουσα προς τα αποδυτήρια θα έπρεπε να είχε δείξει και ο Γιάχος στον Ντιαλό στο παιχνίδι του Πανθρακικού με τον ΠΑΣ Γιάννενα, για το χτύπημα στον Ελευθερόπουλο που έστειλε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στο νοσοκομείο. Καλές διαιτησίες είχαμε από τον Τσινιάρη στο Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα και από τον Παπά στο Λεβαδειακός ΠΑΟΚ, ενώ και ο Ντάκος στο Εργοτέλης-Πανιώνιος δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου