Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο Δαλούκας στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ και ο Σπάθας στο Άρης-ΠΑΟ

Ο Γιώργος Δαλούκας ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Ο 32χρονος Θεσσαλός από το 2006 που ξεκίνησε να σφυρίζει αγώνες της μεγάλης κατηγορίας δεν έχει διαιτητεύσει ποτέ ξανά αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος από τα οκτώ παιχνίδια που έχει διευθύνει τα δυο ήταν των ερυθρόλευκων και συγκεκριμένα το ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2-2 και το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 , όπου είχε τιμωρηθεί με 5 αγωνιστικές από την επιτροπή γιατί δεν είχε δώσει πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ. Δυο φορές φέτος ο Δαλούκας έχει διευθύνει και ματς του δικέφαλου του βορρά, με την Ξάνθη και τον Πανιώνιο στην Τούμπα, στα όποια οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με το ίδιο σκορ 1-0.
Αξίζει να αναφέρουμε πως από τις συνολικά 7 φορές που ο 32χρονος διεθνής ρέφερι έχει σφυρίξει τους ερυθρόλευκους μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός μετράει 4 νίκες , δυο ισοπαλίες, το φετινό 2-2 με στα Γιάννενα και το περσινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 και μια ήττα στο γνωστό παιχνίδι με την Καλαμάρια , όπου οι Πόντιοι είχαν χρησιμοποιήσει παράνομα ποδοσφαιριστή και είχαν χάσει το ματς με 3-0, ύστερα από απόφαση των πειθαρχικών οργάνων.
Βοηθοί του Δαλούκα στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα είναι οι Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας), 4ος ο Τσινιάρης (Αθηνών) και παρατηρητής ο Μπριάκος (Ηπείρου).

Στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής αυτό μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης διαιτητής θα είναι ο Ηλίας Σπάθας. Ο 30χρονος Πειραιώτης διαιτητής σφυρίζει για πρώτη φορά αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων, ενώ από τα 10 φετινά ματς που έχει διευθύνει τα δυο ήταν των πρασίνων και τα τρία του Άρη. Συγκεκριμένα ήταν διαιτητής στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1, όπου δεν είχε δώσει πέναλτι στον Κουτσιανικούλη και είχε αποβάλει άδικα τον Ίβις, στο Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-1, όπου δεν είχε δώσει από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα, στο Άρης –Ατρόμητος 1-0 , στο Πανθρακικός-Άρης 1-1 και στο Λάρισα-Άρης 2-2. Πάντως από τις 6 φορές που ο Σπάθας έχει σφυρίξει αγώνα του Παναθηναϊκού, μεταξύ των οποίων ήταν και δυο ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ένα με ΑΕΚ και ένα με τον Ολυμπιακό, οι πράσινοι ποτέ δεν έχουν ηττηθεί. Βοηθοί του Ηλία Σπάθα στο Άρης-Παναθηναϊκός θα είναι οι Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φαντόπουλος (Πειραιώς), 4ος ο Κύρκος (Ηπείρου) και παρατηρητής Δούρος (Κορινθίας).

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής ο Παμπορίδης ορίστηκε στο ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννενα, ο Κωνσταντινέας στο Ατρόμητος-Καβάλα, ο Παπασταμάτης στο Πανθρακικός-Ξάνθη, ο Σιδηρόπουλος στο Λάρισα-Ηρακλής, ο Χαραλαμπίδης στο Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος και ο Τριτσώνης στο Εργοτέλης-Λεβαδειακός.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ εδώ



Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου