Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Απειλεί... ο Ζίκο !

Αποφασισμένος να προσφύγει FIFA αρμόδια όργανα της και να βρει το δίκαιο του, είναι ο Ζίκο. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, που κατάφερε να αφήσει μέσα σε λίγες ημέρες τους Πειραιώτες στο -7 από τον Παναθηναϊκό, μιλώντας σε βραζιλιάνικο τύπο, απειλεί τους Πειραιώτες, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να πάρει ολόκληρη την αποζημίωση που προβλέπεται στο συμβόλαιο του για την απόλυση. Ο Βραζιλιάνος προπονητής, όχι μόνο θεωρεί ότι έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δουλειά του στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά και ότι ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας, ήταν άκρως προσβλητικός.
«Μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές βρεθήκαμε από την κορυφή στο -7, αλλά μας έλειπαν παίκτες-κλειδιά, όπως ο Ντουντού. Ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκα ήταν προσβλητικός. Όταν δεν χρειάζεσαι κάποιον του το λες πρόσωπο με πρόσωπο και σέβεσαι όσα αναφέρονται στο συμβόλαιο. Έμεινα έκπληκτος ακούγοντας από τη διοίκηση πως δεν θα τηρηθούν όσα προβλέπονταν στο συμβόλαιό μου. Θα προσφύγω στη FIFA διεκδικώντας τα δικαιώματά μου, δεν πρόκειται να τα παρατήσω», ξεκαθάρισε ο Ζίκο.
Ο βραζιλιάνος, αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της βίας στην Ελλάδα, καθώς και στα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Καβάλας, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι κινδύνεψε η Ζώη η δική του και των ποδοσφαιριστών. « Στη Ρωσία οι ποδοσφαιριστές πέφτουν θύματα ρατσισμού, στην Τουρκία οι οπαδοί πετούν αντικείμενα. Εδώ την περασμένη Κυριακή έγινε πραγματική μάχη. Πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία και αντίπαλους οπαδούς. Οι παίκτες αναγκάστηκαν να κλειστούν στα αποδυτήρια την στιγμή που οπαδοί έριχναν πλαστικά μπουκάλια και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν οι στόχοι της μάχης. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να προφυλαχθώ, ένας από τους αναπληρωματικούς μας ( Γιάννης Παπαδόπουλος) δεν είχε την ίδια τύχη και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Μετά το τέλος του αγώνα τα επεισόδια επεκτάθηκαν γύρω από το στάδιο. Έζησα μία κατάσταση που πιστεύω δεν άξιζα. Έπρεπε να έχω κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου 10 ανθρώπους για την ασφάλεια μου. Το λεωφορείο μας συνοδευόταν από περισσότερα από 12 περιπολικά της αστυνομίας. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι δουλεύοντας για το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και ότι θα απειληθεί η σωματική μου ακεραιότητα ενώ εργάζομαι ».

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου