Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για την απόλυση Ζίκο

Τον γύρο του κόσμου, όπως αναμενόταν, έκανε η απομάκρυνση του Αρτούρ Κοίμπρα Αντούνιες, ή αλλιώς, Ζίκο, από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Καθώς, μην ξεχνάμε πως, μπορεί οι προπονητικές ικανότητες του λευκού Πελέ να είναι αμφίβολες, το όνομα που έχτισε όμως ο Βραζιλιάνος ως παίκτης, είναι τόσο μεγάλο, που μπορεί ακόμα και απασχολεί τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χώρο.
Αναφορά στην απόλυση Ζίκο δεν θα μπορούσε να μην κάνει και η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, η οποία αναφέρει πως ο Ολυμπιακός αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία του με τον Ζίκο, μετά από 4μηνη συμβίωση, ενώ την θέση του Βραζιλιάνου στον πάγκο της ομάδας θα πάρει, για 2η φορά φέτος, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
« Ο Ολυμπιακός απέλυσε τον Ζίκο» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας goal.com, η οποία προσθέτει πως ο πρωταθλητής Ελλάδας αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή του, λόγω των κάκιστων αποτελεσμάτων της ομάδας, τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας ήταν η αιτία απόλυσης του Ζίκο, σύμφωνα με το Reuters, που προσθέτει πως μετά το ισόπαλο 0-0 με την Καβάλα, και το -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο Ζίκο αποτελεί πλέον παρελθόν από τον ερυθρόλευκο πάγκο, μόλις 4 μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, στην θέση του Τιμούρ Κετσπάγια.
Την ίδια άποψη εκφράζει και η ιστοσελίδα της Yahoo, λέγοντας πως ο Έλληνας γίγαντας Ολυμπιακός, απέλυσε τον Ζίκο, μετά τα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα των πρωταθλητών Ελλάδας.
Όσον αφορά το ESPN, στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έδιωξε τον Ζίκο μετά από τέσσερις μήνες στον πάγκο της ομάδας. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ήταν το πρώτο καμπανάκι για την διοίκηση των κόκκινων, ενώ μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και στο πρωτάθλημα ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε την απόφαση να τον διώξει.
Φυσικά, αναφορά στην απομάκρυνση του Βραζιλιάνου προπονητή, έγινε και στην γειτονική Τουρκία, καθώς ο Ζίκο είχε κάτσει στο παρελθόν και στον πάγκο της Φενέρμπαχτσέ. Έτσι, το CNN Turk, τονίζει πως το εισιτήριο του Ζίκο έληξε, ενώ προσθέτει πως ο πρώην προπονητής της Φενέρ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό, μετά την απομάκρυνση της ομάδας από την κορυφή με επτά πόντους.
Μικρή αναφορά στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον πάγκο του Ολυμπιακού, κάνει και η Λ’Εκιπ, λέγοντας πως, μετά από 4 μήνες στο τιμόνι του Ολυμπιακού, ο Ζίκο φεύγει από τους Πειραιώτες, πληρώνοντας το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Καβάλα.
«Πάει και ο Ζίκο» υποστηρίζει η εφημερίδα KICKER στην ηλεκτρονική της έκδοση, λέγοντας πως μπορεί ο Βραζιλιάνος να οδήγησε τον Ολυμπιακό στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τα κακά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία.
Τέλος, η είδηση της απόλυσης του Ζίκο έφτασε μέχρι και την μακρινή Αυστραλία, με το περιοδικό 442 να αναφέρει πως ο 56χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έμεινε στον Πειραιά μόλις για 4 μήνες, όμως οι συνεχόμενες γκέλες στο πρωτάθλημα ανάγκασαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, να του δείξει την πόρτα της εξόδου του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου