Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Γιαννάκης : Να μήν χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Αν και ιδιαίτερα χαρούμενος μετά την μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Κάχα Λαμποράλ , ο Παναγιώτης Γιαννάκης προτρέπει τους παίκτες του να διατηρήσου την αυτοσυγκέντρωση τους, καθώς ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα : "Προσπαθώ να λέω πάντα ότι είναι μια μόνο νίκη. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις ακόμα. Αν χάσουμε τη συγκέντρωση μας θα έχουμε πρόβλημα. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια λογική. Περιμέναμε ότι η Κάχα θα έπαιζε καλό μπάσκετ, όπως τα προηγούμενα επτά χρόνια και είχε παίκτες που μπορούσαν να μας εκπλήξουν. Θέλαμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού, όταν τον χάναμε είχαμε πρόβλημα, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είχαμε συγκέντρωση και τελικά πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Δεν κάναμε λάθη, είχαμε μυαλό και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου".
ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ
Από την πλευρά του ο τεχνικός των Βάσκων, Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε λόγο για τα πολλά λάθη στην άμυνα, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την δυναμικότητα των ερυθρολεύκων: "Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε, στην αρχή μπήκαμε πολύ χαλαροί κάναμε λάθη στην άμυνα και αυτό ήταν τελικά το κλειδί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί και κάποια στιγμή όταν φτάσαμε αυτό το επίπεδο, κάτι έλειπε. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε ποιότητα και ποσότητα παικτών, αλλά έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ, είχαμε τρεις φορές την ευκαιρία να γυρίσουμε τη ροή του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό".
ΚΛΕΙΖΑ
Για το μυστικό της νίκης, αλλά και της μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού μετά το μέτριο ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα μίλησε ο Λίνας Κλέιζα :«Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν ως ομάδα και είχαμε κάποιες δύσκολες ήττες όπως αυτή στη Μάλαγα. Πλέον όμως έχουμε βρει ο ένας τον άλλο και την κατάλληλη στιγμή παίζουμε σωστό μπάσκετ. Σίγουρα πλέον έχουμε λιγότερη πίεση, αλλά το μυστικό είναι ότι έχουμε βρεθεί μεταξύ μας. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου