Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μια αγωνιστική σε ΟΣΦΠ, Άρη και ΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο ΠΑΣ Γιάννενα αποτελούν τις πρώτες ομάδες από την ημέρα λειτουργιάς της Σουπερ Λιγκ που τιμωρούνται με ποινή της έδρας τους. Αυτή ήταν η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας αρχής μετά από τις απολογίες των τριών ΠΑΕ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους στις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής σε Ιωάννινα και την Καβάλα. Εκτός από την τιμωρία της μιας αγωνιστικής κεκλισμένων των θυρών, την όποια Ολυμπιακός και Άρης θα εκτίσουν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στις αναμετρήσεις με Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη και με Πανθρακικό στο Κλεάνθης Βικελίδης και ο ΠΑΣ Γιάννενα την επόμενη αγωνιστική στο ματς με την Λάρισα, ο Αθλητικός δικαστής επέβαλε στους τρεις συλλόγους και χρηματικό πρόστιμο 70.000 ευρώ έκαστος. Πάντως οι τρεις ΠΑΕ αναμένεται να υποβάλουν έφεση, η οποία πιθανότατα θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την διαδικασία της απολογίας της η ΠΑΕ Ολυμπιακός επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία για τον ελλιπή σχεδιασμό της με τον υπεύθυνο ασφάλειας των ερυθρόλευκων κ. Τσιρώνη να χαρακτηρίζει εγκληματική την ολιγωρία των αστυνομικών δυνάμεων και ξεκαθάρισε πως το παιχνίδι ξεκίνησε και τέλειωσε κανονικά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διακοπή, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της Πειραϊκής ΠΑΕ κ. Γιαννικος σε γενικές γραμμές αποδέχτηκε το κατηγορητήριο και καταφέρθηκε με αιχμές εναντίον της πολιτείας. "Αν θέλετε να δικαιολογήσετε την ανικανότητα της αστυνομίας και της πολιτείας, να μας τιμωρήσετε πολύ αυστηρά. Ότι έγινε, τα έκαναν κάποιοι αλητήριοι που δεν ελέγχονται. Ο γ.γ.Α. κ. Μπιτσαξής, είπε χθες ότι περιμένει σήμερα να αποδώσετε τη δικαιοσύνη που δεν μπορεί να αποδώσει εκείνος".

Από την άλλη ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης κ. Κόντης αρνήθηκε τις κατηγορίες που πρόσαπταν στην ομάδα του και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε συμπλοκή των οπαδών του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννενα. "Οι πόρτες της κερκίδας προς το ταρτάν είναι πάντα υποχρεωτικά ανοικτές για λόγους ασφαλείας. Άνοιξε ο σύρτης, μπήκαν μερικοί μέσα και έγινε μια μικρο-παρεξήγηση, όχι συμπλοκή. Με τους Γιαννιώτες ήμασταν μαζί από το Σάββατο, με υποδέχτηκαν άψογα και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα".

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αποφάσεις της Πειθαρχικής επιτροπής η Καβάλα τιμωρήθηκε για τα επεισόδια με 24.000 ευρώ, η ΑΕΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων της με 5.000 ευρω, ο Ατρόμητος για τον ίδιο λόγο με 4.000 ευρώ, ο Ηρακλής με 18.000, ο Παναθηναϊκός με 2.000 ευρώ και ο ΠΑΟΚ με 11.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι ποινές της Πειθαρχικής επιτροπής εδω


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου