Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Η Καζάν αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των 12 του Indesit Champions League. Ποιοί είναι οι Ρώσοι

Η Ζενίτ Καζάν είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού, για την φάση των 12 του CEV Indesit Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι, μετά τα παιχνίδια με την Διναμό Μόσχας, καλούνται να ταξιδέψουν ακόμα μία φορά στην παγωμένη Ρωσία, για να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2007-08 Ζενίτ Καζάν, σε διπλές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στις 10-17 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ελληνικού εμφυλίου στον επόμενο γύρο, καθώς οι ερυθρόλευκοι, σε περίπτωση που ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ζενίτ Καζάν, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού, Διναμό Μόσχας – Παναθηναϊκός!

Η Ζενίτ Καζάν είναι μια σχετικά νέα ομάδα στον χώρο του Ρωσικού, αλλά και του παγκόσμιου βόλεϊ, καθώς ιδρύθηκε το 2000. Αγωνίζεται στο Basktet-Hall Arena, χωρητικότητας 7.000 θέσεων, ενώ στο παλμαρέ της μετρά 2 πρωταθλήματα Ρωσίας, το 2007 και το 2008, ενώ την ίδια χρονιά, κατέκτησε και το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, επικρατώντας στον τελικό της Ιταλικής Πιατσέντζα.

Η Ζενίτ Καζάν, φέτος, συνεχίζει την ξέφρενη περσινή της πορεία, καθώς στο Ρωσικό πρωτάθλημα, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 32 πόντους, έχοντας 12 νίκες και μόλις 1 ήττα (από την Γιάροσλαβ με 3-1), σε 13 αναμετρήσεις. ΄

Όσον αφορά την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ρώσοι συμμετείχαν στον 2ο όμιλο, μαζί με την Βουλγάρικη ΤΣΣΚΑ Σόφιας, την Γαλλική Τουρ και την Ισπανική Ουνικάχα, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 11 πόντους, έχοντας 5 νίκες και 1 ήττα.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα της CEV είναι τα εξής:

Trentino Betclic – Knack Randstad Roeselare
CSKA Sofia - Asseco ResoviaRzeszow
Friedrischchafen - Tirol Innsbruck –
Volley Bled – Lube Banca Marche Macerata
Dinamo Moscow – Panathinaikos

Το φετινό Final 4 θα διεξαχθεί στην Πολωνία και θα φιλοξενηθεί από την Σκρα Μπελχάτοφ, η οποία και φυσικά κερδίζει το 1 από τα 4 εισιτήρια της διοργάνωσης.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου