Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ο Νικοπολίδης στην λίστα με τους κορυφαίους τερματοφύλακες

Μια ακόμα διάκριση ήρθε να προστεθεί στο πλούσιο παλμαρέ του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004 συμπεριελήφθη στην λίστα με τους 70 κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Ο Νικοπολίδης στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από την Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής και ιστορίας Ποδοσφαίρου κατετάγη στην 45η θέση της σχετικής λίστας. Ο ερυθρόλευκος πορτιέρο συγκέντρωσε 6 βαθμούς στην ψηφοφορία από ένα πάνελ της IFFHS, που λαμβάνει υπόψη την πορεία κάθε γκολκίπερ στη διάρκεια των χρόνων από το 1987 μέχρι σήμερα.

Στην πρώτη θέση με 87 βαθμούς είναι ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Μπουφόν που αγωνίζεται στην Γιουβέντους, στη δεύτερη με 73 ο Ισπανός Ίκερ Κασίγιας της Ρεάλ Μαδρίτης, στην τρίτη με 69 ο Δανός Πέτερ Σμάιχελ που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003, στην τέταρτη με 62 βαθμούς βρίσκεται επίσης ένας τερματοφύλακας που έχει αποσυρθεί ο Γερμανός Όλιβερ Καν, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Ολλανδός Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 60 βαθμούς.

Αξίζει να αναφέρουμε σύμφωνα με την Διεθνή Στατιστική Υπηρεσία Ποδοσφαίρου η Γερμανική σχολή τερματοφυλάκων έχει τα πρωτεία, καθώς στην σχετική λίστα της συμπεριλαμβάνονται 9 οι Καν, Κέπκε, Ιλγνέρ, Λέμαν, Σουμάχερ, Ίμελ, Κλός, Χίλντερμπραν και Άντλερ, ενώ στην δεύτερη θέση είναι η ιταλική σχολή με 7 τερματοφύλακες της να βρίσκονται στην σχετική κατάταξη με τους κορυφαίους γκολκίπερ όλων των εποχών.

Αναλυτικά η λιστα της IFFHS εδώ



Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου