Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελία Ζίκο στην ΟΥΕΦΑ

Η απόλυση του Ζίκο από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, έχει πειράξει τον Βραζιλιάνο προπονητή περισσότερο από ότι φαίνεται. Ο πρώην τεχνικός των ερυθρόλευκων, που δεν κατάφερε να στεριώσει στις ομάδες που δούλεψε ούτε στη Ρωσία, ούτε στο Ουζμπεκιστάν, ούτε στην Τουρκία, αλλά ούτε και στην Ελλάδα, καθώς με τα αποτελέσματα που έφερε, αλλά και με την δουλεία που παρουσίασε ανάγκασε τους διοικούντες των συλλόγων να τον απομακρύνουν άρον- άρον, δεν το βάζει κάτω και ενώ πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με την προπονητική για αρκετό καιρό και θα αφοσιωθεί στην οικογένεια του και το καρναβάλι, ξαφνικά θυμήθηκε τα επεισόδια στην Καβάλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του, ο Ζίκο τόνισε μεταξύ άλλων πως θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, προκειμένου να του ζητήσει να πάρει θέση για την βία που συνάντησε σε Ελλάδα, Τουρκία και Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος τεχνικός δήλωσε πως προσπαθεί να έχει μια συνομιλία με τον Πλατινί για να συζητήσει τα όσα συμβαίνουν, καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πρέπει να αναλάβει δράση και να πάρει θέση ειδικά για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καβάλα, όπου σύμφωνα με τον Ζίκο όχι μόνο καταστράφηκε ολόκληρο το γήπεδο αλλά δεν μπορούσε να κάνει σωστά και τη δουλεία του. Τώρα τι δουλεία προσπαθούσε να κάνει στο παιχνίδι με την Καβάλα, όπου ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, όπως είχε συμβεί άλλωστε υπό τις οδηγίες του και στα ματς με Άρη και ΑΕΚ μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Όπως δεν γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός για τα συγκεκριμένα επεισόδια τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 70.000 ευρώ πρόστιμο, την ιδία ώρα που άλλες ομάδες στο Ελληνικό πρωτάθλημα για μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια τιμωρούνται με 2.000 ευρώ πρόστιμο. Αλλά που να τα γνωρίζει αυτά ο Ζίκο όταν προτίμησε να κάνει 9 μέρες διακοπές στη χωρά του και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν τι θα γράψει στην προσωπική του ιστοσελίδα και πως θα ανεβάσει τις φωτογραφίες που έβγαζε από τις επισκέψεις του στην Ακρόπολη.

Βέβαια ο Ζίκο στη συνέντευξη του στο βραζιλιάνικο SPORT TV ξεκαθάρισε πως δεν ήταν η βία ο λόγος που παραιτήθηκε, όμως δεν είπε ότι πως είναι δυνατών να παραιτείσαι από μια ομάδα και να ζητάς αποζημίωση.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου