Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Απαγορευτικό Βενγκέρ σε Ρεάλ-Μπάρτσα για Φάμπρεγκας. Ενδιαφέρον Στόουκ για Φαν Νίστελροϊ και Τσέλσι για Κουράνι.

Είδε και απόειδε ο άνθρωπος, και απηύδησε. Ο λόγος για τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος βαρέθηκε κάθε τρεις και λίγο να ακούει τα σενάρια περί αποχώρησης του Σεσκ Φάμπρεγκας από το Λονδίνο, με προορισμό, μία την Βαρκελώνη και μία την Μαδρίτη. Τι έκανε ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ; Έστειλε επίσημες επιστολές στις 2 ομάδες, ζητώντας τους ουσιαστικά, να σταματήσουν την άκρατη μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του καταλανού μέσου. Είναι αλήθεια πως οι παράγοντες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, πολλάκις έχουν αναφερθεί με τα πλέον κολακευτικά λόγια προς το πρόσωπο του Φάμπρεγκας, κάτι που ενοχλεί αφάνταστα τον Βενγκέρ, καθώς φοβάται μην πάρουν αέρα τα μυαλά του παίκτη του. Μάλιστα, ο προπονητής των Κανονιέρηδων δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά στις διοικήσεις των 2 ομάδων, λέγοντας πως φέρονται ανέντιμα, καθώς η συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση των ΜΜΕ χρησιμοποιείται ως ένας αθέμιτος μοχλός πίεσης, τόσο στον παίκτη, όσο και στην ίδια την ομάδα.

Εν τω μεταξύ, ακόμα μία ομάδα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Αυτή είναι η Αγγλική Στόουκ Σίτι, η οποία και εξετάζει την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού. Το ενδιαφέρον των Πότερς γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, Πίτερ Κόους, λέγοντας πως η περίπτωση του είναι αρκετά δύσκολη, όχι όμως ακατόρθωτη. Η Στόουκ έχει εγγυηθεί στον Φαν Νίστελροϊ θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας, κάτι που ίσως αποτελέσει σημαντικό κίνητρο στην απόφαση του Ολλανδού, καθώς ο ίδιος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο του καλοκαιριού. Να προσθέσουμε πάντως πως ανάμεσα στις ομάδες που έχουν πλησιάσει τον Φαν Νίστελροι, είναι και η Λίβερπουλ, με τις φήμες να θέλουν τις 2 πλευρές να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Τέλος, μετά την Σάντερλαντ, και η Τσέλσι μπήκε στο κυνήγι της απόκτησης του Κέβιν Κουράνι. Ο Γερμανός, με Βραζιλιάνικες ρίζες, επιθετικός, είχε βρεθεί μία ανάσα από τις Μαύρες Γάτες, ήρθε όμως η πρόταση της Τσέλσι να ανατρέψει τα μέχρι εκείνη την στιγμή δεδομένα, καθώς είναι σίγουρο πως η προοπτική της συμμετοχής στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η πολύ καλή οικονομική πρόταση των Μπλε, δεν πρόκειται να αφήσουν ασυγκίνητο τον παίκτη. Οι Λονδρέζοι φέρονται πως καλύπτουν τις οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη, οι οποίες κυμαίνονται στις 130.000 λίρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με την Σάντερλαντ, η οποία προσφέρει το ποσό των 4 εκατομμυρίων λιρών για μονοετές συμβόλαιο.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου