Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σπάθας, Τριτσώνης και Κωνσταντινέας τα περισσότερα λαθη

Για ακόμα μια αγωνιστική κάποιοι διαιτητές έδειξαν πως χρειάζονται καλύτερη επιμόρφωση, έτσι ώστε να σταματήσουν να κάνουν λάθη που είναι εξόφθαλμα.
Αν και στα περισσότερα γήπεδα οι διαιτητές φρόντισαν να σφυρίξουν σωστά, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το Παγκρήτιο και το Περιστέρι, οι Σπάθας, Τριτσώνης και Κωνσταντινέας με τις διαιτησίες τους χάλασαν την καλή εικόνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι συνάδελφοι τους.

Στο παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό, ο Σπάθας έδειξε για τέταρτο ματς ότι διανύει περίοδο «ντεφορμαρίσματος». Μετά τις κακές του διαιτησίες σε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, Καβάλα-Λεβαδειακός και Ηρακλής-Παναθηναϊκός συνέχισε τα λάθη του και στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο 35΄ ο Πειραιώτης διεθνής ρέφερι έπρεπε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Χριστοδουλόπουλο για την αγωνιά στο πρόσωπο του Χαβίτο, που είχε ως αποτέλεσμα ο παίκτης του Άρη να ματώσει, όμως ο Σπάθας δεν έδωσε ούτε φάουλ. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε δει λανθασμένα την κίτρινη κάρτα στο 16΄ σε μια φάση που δεν είχε ακουμπήσει τον αντίπαλο του. Στην σέντρα του Κατσουράνη ο Πρίττας με το χέρι βρίσκει την μπάλα και της αλλάζει πορεία, όμως ο Πειραιώτης δεν είδε τίποτα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον βοηθό του Φαντόπουλο, που όφειλε να υποδείξει στον διαιτητή την παράβαση. Στο 58΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι όταν ο Χαβίτο τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Σίλβα έπεσε πάνω του και τον έκοψε, όμως ο Σπάθας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 68 ο Φαντόπουλος δεν σήκωσε την σημαία του όταν ο Κάμπορα αν και εκτεθειμένος πήρε την μπάλα και την έστειλε το δοκάρι.

Την τέταρτη κακή του διαιτησία έκανε και ο Τριτσώνης στο όγδοο φετινό του παιχνίδι. Ο Αθηναίος διαιτητής στην αναμέτρηση Εργοτέλης-Λεβαδειακός δεν σφύριξε σε τρεις περιπτώσεις την εσχάτη των ποινών με την πρώτη να είναι σε χέρι του Ρουμπάκη, την δεύτερη στη συνέχεια της ίδιας φάσης όταν ο Μπαλάφας ανέτρεψε τον Γκονζάλες, ενώ η τρίτη περίπτωση ήταν το πέναλτι που κάνει ο Πόζα στον Μπάρκογλου. Παράλληλα ο Τριτσώνης χαρίστηκε στον Μπεγκόνια σε μια αγκωνιά στον Λεάλ που ήταν κλασσική περίπτωση αποβολής.

Πολλά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο αντιμετώπισε ο Κωνσταντινέας στο παιχνίδι Ατρόμητος-Καβάλα. Ο διαιτητής από την Μεσσηνία δεν απέβαλε τον Σόσιν με απευθείας κόκκινη στην αγκωνιά που έριξε στον Ολιβέιρα, ενώ την κόκκινη έπρεπε να δείξει και στον Σιόντη για το αντικανονικό μαρκάρισμα του πάνω στον Περόνε. Αντίθετα λάθος ήταν η απόφαση του να δείξει κόκκινη στο Μούρ, από την στιγμή που δεν υπήρχε προφανής θέση για γκολ. Από μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ είχαν και οι βοηθοί του Κωνσταντινέα, με τον Αλεξέα να κόβει αναίτια τον Ντουγκλάο και τον Γενναίο τον Σμολάρεκ.

Στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Δαλούκας έχασε μερικές φάσεις, όπως στο 43 όταν ο Σνάουτσνερ ανέτρεψε τον Ντιόγκο, όμως ο Θεσσαλός ρέφερι δεν σφύριξε τίποτα, ενώ στο 52 δεν είδε και το καθαρό φάουλ στο Ντάτολο που έγινε πάνω στη γραμμή της περιοχής, αφήνοντας την φάση να εξελιχθεί. Στο 48 ο Μαρέσκα διαμαρτυρήθηκε στον Δαλούκα ότι ο Γκαρσία τον έσπρωξε από πίσω ζητώντας πέναλτι, όμως ο Θεσσαλός διαιτητής δεν έδειξε τίποτα, ενώ στο 91 ήταν η σειρά του Τοροσίδη να διαμαρτυρηθεί όταν ο Βιτόλο τον έσπρωξε από πίσω και τον έβγαλε εκτός πορείας, όμως πάλι ο Δαλούκας θεώρησε πως δεν έγινε κάτι μεμπτό.

Ένα σημαντικό λάθος έκανε ο Χαραλαμπίδης στο ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον πανιώνιο όταν δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων που έκανε ο Λάτκα, το οποίο ήταν και κόκκινη κάρτα λόγω προφανούς θέσης για γκολ, ενώ καλές όταν οι διαιτησίες των Παμπορίδη, Παπασταμάτη και Σιδηρόπουλου στα ματς ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννενα, Πανθρακικός-Ξάνθη και Λάρισα –Ηρακλής αντίστοιχα.



Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου