Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Θετικά στοιχεία έδειξε ο Ντάτολο

Ο Χέσους Ντάτολο απέδειξε στο λίγο χρόνο που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πόσο χρειαζόταν ένας αριστερός χαφ στην ομάδα. Μπορεί η πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα να μην συνδυάστηκε με ένα καλό αποτέλεσμα για τη νέα του ομάδα, όμως ο 25χρονος Αργεντινός στα 46 λεπτά του αγωνίστηκε, καθώς μπήκε ως αλλαγή του Όσκαρ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έδειξε στοιχειά ικανού ποδοσφαιριστή, είχε καλά πατήματα και φυσική κατάσταση, πήρε πρωτοβουλίες, εκτέλεσε όλα τα στημένα και έδωσε φρεσκάδα στην αριστερή πλευρά της ομάδας που έλειπε.

Η πρώτη καλή του ενέργεια καταγράφηκε στο 50΄ , όταν ξεκίνησε μια ατομική προσπάθεια από το ύψος της σέντρας πέρασε τρείς παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει στην περιοχή , όμως το σουτ του επεχείρησε κόντραρε στον Σνάουτσνερ.
Δυο λεπτά αργότερα με κούρσα από τα αριστερά πήγε να μπει στην περιοχή, όμως κόπηκε αντικανονικά πάνω στην γραμμή, κάτι το οποίο δεν είδε ο διαιτητής
Στο 53΄ με κοφτή τριπλά προσπάθησε να αποφύγει τον Γκαρσία και κέρδισε το φάουλ, ενώ στο 56΄ σε ακόμα μια προσπάθεια του δεν κατάφερε να περάσει από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Στο 57΄ ανέλαβε σε συνεργασία με τον Μαρέσκα να εκτελέσει το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η σέντρα του εξουδετερώθηκε.
Στο 58΄ σε ακόμα ένα φάουλ της ομάδας του έστειλε με το αριστερό την μπάλα στην αγκαλιά του Χαλκιά.
Στο 60΄ κέρδισε μια μονομαχία, όμως στη συνέχεια έπεσαν πάνω του Σνάουτσνερ και Βιτόλο και του απέσπασαν την μπάλα, με τον Ντάτολο να ζητάει φάουλ, αλλά να μην του το δίνει ο διαιτητής.
Στο 63΄ ταλαιπώρησε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο κλείστηκε και αναγκάστηκε να γυρίσει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, προκειμένου να γίνει σουτ, όμως η άμυνα του ΠΑΟΚ πρόλαβε και έδιωξε, ενώ στο 76΄ πήγε να βγάλει την ομάδα του σε αντεπίθεση κόπηκε από τον Γκαρσία αντικανονικά με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινη στον παίκτη του δικέφαλου του βορρά.
Αυτές ήταν μερικές από τις φάσεις που πήρε πάνω του ο Ντάτολο, ο οποίος στο λίγο χρόνο που αγωνίστηκε έδειξε πόσο έλειπε από τον Ολυμπιακό ένας παίκτης με τα στοιχεία που έχει ο Αργεντινός. Αν και δεν γνώριζε την ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού της δεν δίστασε να πάρει πάνω του φάσεις, να κάνει παιχνίδι και αν είχε και βοήθειες και από τους συμπαίκτες του ίσως να είχε κάνει περισσότερα πράγματα.

Πάντως ο Ντάτολο μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια της ομάδας του… «Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι έχει κριθεί τίποτα ακόμη. Είμαστε παίκτες μιας μεγάλης ομάδας και πρέπει να συγκεντρωθούμε και να βελτιωθούμε. Πιστεύω ότι μπορεί να ανατρέψουμε την κατάσταση. Εγώ νιώθω δυνατός και έτοιμος να προσφέρω. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά»

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου