Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Βάσκοι...αυτονομιστές !!!

Με κορυφαίους παίκτες του γηπέδου τους Τσίλντερς, Μπουρούση και άξιους συμπαραστάτες τους Κλέιζα και Τεόντοσιτς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο TOP – 16 της Ευρωλίγκα, κερδίζοντας μέσα στη Βιτόρια την Κάχα Λαμποράλ.
Οι Πειραιώτες όχι μόνο πέτυχαν μια εμφαντική νίκη με αντίπαλο μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά έβαλαν και τις βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και πρόκριση στο φάιναλ φόρ του Παρισιού. Η πρωτιά στον όμιλο δίνει το προβάδισμα έδρας στην επόμενη φάση. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αν και ο Ολυμπιακός απέδειξε για άλλη μια φορά , ότι αν παίζει με ψυχή και πάθος , δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.
Στην χθεσινή αναμέτρηση οι ερυθρόλευκοι τα είχαν όλα. Δύναμη, πάθος, ψυχή, ορθολογισμό, εξαιρετική καθοδήγηση από τον πάγκο, αλλά και ισορροπία στην επίθεση, μιας και οι παίκτες του Γιαννάκη χτύπαγαν τους Βάσκους τόσο μέσα, όσο και έξω από το καλάθι.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι στην Ισπανία, δεν άφησαν την Κάχα Λαμποράλ να τρέξει, η άμυνα του Ολυμπιακού παρά τους 85 πόντους, σε συγκεκριμένες και καίριες άμυνες ήταν σωστή, ενώ με τον Γιάννη Μπουρούση να θυμίζει τον περυσινό εαυτό του, η ομάδα του Πειραιά δεν μπορούσε να χάσει. Ο Έλληνας σέντερ , που στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε με κάταγμα στη μύτη, ήταν χάρμα οφθαλμών ,πέτυχε 18 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και ήταν "παρών" στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Εξαιρετικός και ο Τζος Τσίλντρες που εκτός έδρας σημείωσε 3 τρίποντα με 6 προσπάθειες , σημειώνοντας 21 πόντους δικαιολογώντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη που επέμενε στην απόκτησή του.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 39-45, 63-65, 85-89

Κάχα Λαμποράλ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Ντιν 2, Σινγκλετέρι,Χουέρτας 23 (1), Ελιγιάχου 8, Τελέτοβιτς 18 (4), Σαν Εμετέριο 20 (3), Σπίλτερ 10, Ινγκλις 2, Χέρμαν 2.

Ολυμπιακός
(Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 3 (1), Τσίλντρες 21 (3), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 18 (2τριπ., 11ριμπ.), Χαλπερίν, Κλέιζα 18, Μαυροκεφαλίδης 3, Τεόντοσιτς 14 (1), Σχορτσιανίτης 4.


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου