Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τελός στο σίριαλ Μπεν Αρφά εβαλε ο Ολυμπιακός

Αρνητική τροπή πήρε τελικά για τον Ολυμπιακό η υπόθεση της μεταγραφής του Μπεν Αρφά από την Μαρσέιγ στους ερυθρόλευκους, καθώς με επίσημη ανακοίνωση της η Πειραϊκή ΠΑΕ έβαλε τέλος στα παιχνίδια των μάνατζερ του 22χρονου Γαλλοτυνήσιου αριστερού χαφ και του Γαλλικού συλλόγου.

Πέρασαν σχεδόν 18 μέρες από τότε που η Εκίπ έκανε γνωστό πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μεν Αρφά. Ήταν 17 Δεκεμβρίου όταν οι Γάλλοι με δημοσίευμα τους έκαναν λόγο για πρόταση των ερυθρόλευκων στη Μαρσέιγ προκειμένου να αποκτήσουν τον 22χρονο διεθνή Γάλλο μέσο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εκίπ, ο Αρφά έχει έρθει σε ρήξη με τον προπονητή του Ντιντιέ Ντεσάμπ και η πλευρά του βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό. Δυο μέρες αργότερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διπλή πρόταση του Ολυμπιακού στη Μαρσέιγ που έφτανε το 8 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Γαλλοτυνήσιου χαφ προσφέροντας του μάλιστα μυθικό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,5 εκατ. ευρώ για τρεισήμισι χρόνια ή για δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς, βάζοντας όμως στο παιχνίδι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο λίγο αργότερα ο Άλεξ Φέργκουνσον θα δήλωνε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν πρόκειται να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο και έτσι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε αντίπαλο σε αυτή την μεταγραφή.

Παρόλα αυτά η Μαρσέιγ καθυστερούσε να δώσει απάντηση στους ανθρώπους των ερυθρόλευκων οι οποίοι υποστήριζαν πως αυτό γίνεται για να ανέβει η τιμή πώλησης του. Ο Μπεν Αρφά στις 20 Δεκεμβρίου αγωνίστηκε για 36 λεπτά ως αλλαγή της Μαρσέιγ στο ματς με την Σεντ Ετιέν που έληξε 0-0 και όλοι έλεγαν πως αυτό θα ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Αρφά με την φανέλα της Μαρσέιγ. Τρεις ημέρες αργότερα πληροφορίες ανέφεραν πως άνθρωπος του Ολυμπιακού θα ταξιδέψει στη Μασσαλία προκειμένου να κανονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της απόκτησης του Μπεν Αρφά, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι προσπάθειες αρκετών δημοσιογράφων να πάρουν μια δήλωση του Μπεν Αρφά για το τι προτίθεται να κάνει έπεσαν στο κενό, όμως ο Γαλλοτυνήσιος με την κίνηση που έκανε στο ματς με την Οσέρ, να χαιρετήσει τον κόσμο της Μαρσέιγ, έδειχνε πως έχει ήδη αποφασίσει για το τι θα πράξει για το μέλλον του. Βέβαια η πλευρά του παίκτη τόνιζε πως σκοπός του Αρφά είναι να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το Ελληνικό, όπως το Αγγλικό ή το Ισπανικό, ωστόσο από την στιγμή που δεν υπήρχαν επίσημες προτάσεις από άλλες ομάδες, στον Ολυμπιακό πίστευαν πως ο 22χρονος μέσος τελικά θα πει το ναι στην άκρως δελεαστική πρόταση που του είχαν κάνει. Στις μέρες που ακολούθησαν ο Αρφά δεν έλεγε το ναι, η Μαρσέιγ έριχνε το μπαλάκι στον Ντεσάμπ και το σίριαλ έδειχνε πως θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Το 2009 έφυγε το 2010 ήρθε και παρόλο που δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο προπονητής της Μαρσέιγ είχε πει στον παίκτη πως δεν τον υπολογίζει και πως θέλει να αποκτήσει άλλον στη θέση του, και πως ο Γαλλικός σύλλογος είχε συμφωνήσει στα χρήματα που δίνουν οι ερυθρόλευκοι με την μόνη διαφωνία να είναι στον τρόπο καταβολής τους, ο Ολυμπιακός βαρέθηκε να περιμένει την απάντηση του Μπεν Αρφά και της Μαρσέιγ και αποφάσισε να γυρίσει σελίδα ανακοινώνοντας στις 4 Ιανουαρίου πως αποσύρει το ενδιαφέρον για την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει συγκεκριμένη απάντηση για την πώληση ή μη του Μπεν Αρφά.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου