Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αυτή είναι η αλήθεια στην Ευρώπη


Η φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ τείνει να εξελίχθη στον χειρότερο Ευρωπαϊκό εφιάλτη των πρασίνων, εφ όσον η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν καταφέρει να μαζέψει άλλο βαθμό στα δυο ματς που απομένουν στη διοργάνωση με Μπαρτσελόνα εντός έδρας και με Κοπεγχάγη εκτός. Ο Παναθηναϊκός στην 9η παρουσία του στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δηλαδή από το 1992-93 που από Πρωταθλητριών μετατράπηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ, έχει πραγματοποιήσει έως τώρα την χειρότερη πορεία του, με τις μόλις δυο ισοπαλίες που έχει πετύχει κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν και το ένα μονάχα τέρμα που έχει σημειώσει κόντρα στη Μπαρτσελόνα, έχοντας συγκομιδή μόλις 2 βαθμών στη διοργάνωση και τέρματα 1 υπέρ και 7 κατά.

Στα 18 χρόνια που ισχύει ο θεσμός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός στις χειρότερες του παρουσίες στους ομίλους είχε καταφέρει έστω να σημειώσει μια νίκη. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2003-04 οι πράσινοι στον όμιλο που είχαν κληρωθεί με αντιπάλους τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόζεμποργκ και Ρέιντζερς είχαν καταφέρει να σημειώσουν μια νίκη, μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες και είχαν πετύχει και 5 τέρματα ενώ είχαν δεχτεί 13. Η δεύτερη φορά που οι πράσινοι παρουσιάστηκαν στην φάση των ομίλων κατώτεροι των περιστάσεων και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση με 4 βαθμούς, ήταν τη σεζόν 2005-06 όπου σε όμιλο με τις Μπαρτσελόνα, Βέρντερ Βρέμης και Ουντινέζε ο Παναθηναϊκός είχε μόλις μια νίκη, μια ισοπαλία και 4 ήττες με 4 γκολ υπέρ του και 16 κατά.

Αν φέτος οι πράσινοι μείνουν στους 2 βαθμούς και δεν σημειώσουν άλλο τέρμα τότε θα έχουν φτάσει σε ένα διπλό αρνητικό ρεκόρ. Με τον βαθμό που πήρε από τον αγώνα με αντίπαλο την Ρούμπιν, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 76 στην 9η παρουσία του στην φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός σε 12 παρουσίες του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει συγκεντρώσει έως τώρα 83 πόντους, κάτι που σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι στα 18 χρόνια του θεσμού έχουν μαζέψει μόνο στη φάση των ομίλων 7 βαθμούς περισσότερους από τους πράσινους. Υπενθυμίζουμε πως τις σεζόν 2000-01 και 2001-02 η πάλαια μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ ήθελε φάσεις ομίλων και στους 16 της διοργάνωσης.

Επίσης οι ερυθρόλευκοι στην χειρότερη τους χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ που ήταν την σεζόν 2006-07 σε όμιλο με τις Βαλένθια, Ρόμα και Σαχτάρ, όπου είχαν 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και συγκομιδή μόλις 3 βαθμούς, είχαν καταφέρει να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 7 φορές και είχαν δεχθεί 13 τέρματα.
Επίσης είναι άξιο να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός στις 12 συμμετοχές του στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει σημειώσει 91 τέρματα, ενώ ο Παναθηναϊκός σε 9 συμμετοχές του έχει 67 γκολ, μέχρι στιγμής.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου