Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ Α1!

Μπορεί το πρωτάθλημα της Α1 να βρίσκεται ήδη λίγο πριν την έναρξη της 5ης αγωνιστικής όμως πολλές ομάδες προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις αντικατάστασης παικτών και προπονητών, που αποχώρησαν η διακόπηκε η συνεργασία τους, με σκοπό να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικές στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το άσχημο ξεκίνημα του Κολοσσού στο Πρωτάθλημα έχει προβληματίσει τόσο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο όσο και την διοίκηση, οι οποίοι αναζητούν τρόπους ενίσχυσης της ομάδας. Οι Ροδίτες ήδη έχουν πλησιάσει τον Γιούριτσα Γκολέματς, με τον οποίο βρίσκονται σε συζητήσεις. Όσον αφορά στην καριέρα του Γκολέματς, μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό (είχε υπογράψει τρίμηνο συμβόλαιο με τους "πράσινους" πέρυσι), αγωνίστηκε στην Αλμπα Βερολίνου με μέσο όρο 5,8 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Τη σεζόν 2008-09 φόρεσε τη φανέλα του Πανελληνίου, με τον οποίο είχε μέσο όρο στο πρωτάθλημα 10,8 πόντους και 5,4 ριμπάουντ και στο EuroCup 9,3 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ. Φέτος, άρχισε τη χρονιά στην Ζαντάρ, αλλά αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερις αναμετρήσεις. Στο πρόσωπο του έμπειρου Σλοβένου, ο τεχνικός των "θαλασσί" θεωρεί ότι θα καλύψει και με το παραπάνω το κενό στη φροντ λάιν, που άφησε η αποχώρηση του 22χρονου Αμερικανού φόργουορντ Τζαμίν Πίτερσον, που αποτελεί παρελθόν.

Ταυτόχρονα τον απόφοιτο από ένα εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών προγραμμάτων στις ΗΠΑ θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ο Πανελλήνιος. Ο λόγος για τον Μπράιαν Ζούμπεκ (22, 2.16), που αποφοίτησε από το Ντιουκ και προορίζεται για αντικαταστάτης του Αντρέ Μπράουν. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει πάρει την απόφαση να αντικαταστήσει τον Αντρέ Μπράουν, που δεν του δίνει τις λύσεις τις οποίες χρειάζεται στη θέση του σέντερ. Ο Μπράιαν Ζούμπεκ "κόπηκε" πρόσφατα από τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς, όπου αναζητούσε μια θέση, και είναι διαθέσιμος να έρθει, σε περίπτωση που έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις που έχουν αρχίσει μαζί του. Ο Ζούμπεκ αποφοίτησε πέρυσι ως πρωταθλητής NCAA από το Ντιουκ του Μάικ Σιζέφσκι, επομένως είναι δεδομένο πως είναι άρτια καταρτισμένος.

Τέλος στον Ηρακλή ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Κώστα Πιλαφίδη που δεν είναι άλλος από τον παλιό γνώριμο των Ελλήνων φιλάθλων, Ντάρκο Ρούσο. Ο πρώην κόουτς του Αμαρουσίου και του Απόλλωνα Πατρών είχε συνάντηση με τους διοικούντες τον Ηρακλή, στην οποία συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πάντως σαν να μην έφτανε του Ηρακλή που θα υποδεχτεί τον Κολοσσό Ρόδου χωρίς φιλάθλους, θα στερηθεί για έναν ακόμα αγώνα των υπηρεσιών του Ματ Μπόουλντιν. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε νέα εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι το αιμάτωμα που είχε στο πόδι δεν υποχώρησε αλλά μετατοπίστηκε σε άλλο σημείο.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου