Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ!

Συναρπαστική αποδείχτηκε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1, όπως άλλωστε και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που προηγήθηκαν σε αυτήν.

Μετά την πρώτη του ιστορική νίκη εντός έδρας στην Α1, επί του Πανιωνίου, ο Ίκαρος Καλλιθέας πέτυχε επίσης την πρώτη του ιστορική νίκη εκτός έδρας στην παρθενική του παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη επικράτησε με 83-75 του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά, «σπάζοντας» το αήττητο της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή.
Οι γηπεδούχοι παρά το αρχικό δυναμικό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι με 10-2 δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια. Ο Ίκαρος με καλή άμυνα και ακόμη καλύτερες επιθετικές επιλογές αρχικά ισοφάρισε σε στο 10ο λεπτό και έπειτα προσπέρασε παραμένοντας στην θέση του οδηγού μέχρι και το 19ο λεπτό. Ωστόσο, οι βεβιασμένες επιθετικές επιλογές τους και τα αμυντικά τους κενά επέτρεψαν στον Μαρούσι να ισοφαρίσει σε 36-36 στο τέλος του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη Κόμματος και Μπόγις έδωσαν στο Μαρούσι αέρα 6π. (42-36) όμως, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη δεν άργησαν να επιστρέψουν και πάλι στο παιχνίδι. Με οδηγό τον Τόμπσον οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τον έλεγχο (55-58) και κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 10π. (62-72, στο 35ο λεπτό). Το Μαρούσι όμως ένα λεπτό πριν το τέλος μείωσε δια χειρός Χαριτόπουλου στον πόντο (74-75). Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή άμυνα, που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν ξανά, και ένα σερί 8-0 κλείδωσαν ουσιαστικά την νίκη και κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα.
Με αυτή την ήττα το Μαρούσι έχασε την ευκαιρία για να διατηρήσει το αήττητο του, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς και στην έλλειψη βοήθειας από τον Γιάννη Γκαγκαλούδη. Ο έμπειρος γκαρντ δεν ήταν έτοιμος από το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε όλη την εβδομάδα και οι πόντοι του σίγουρα έλειψαν από το Μαρούσι.



Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου