Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1

Η λαϊκή ρύση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά όσον αφορά την πολύπαθη, τα τελευταία χρόνια, ΑΕΚ. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα κέρδισαν την υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσαν την άμεση αποχώρηση της ομάδας από το Ελληνικό. Το Ειρηνοδικείο Αθηνών ανακοίνωσε την απόφαση σήμερα η οποία είναι οριστική και υποχρεώνει την «Ένωση» άμεσα να αποχωρήσει από το γήπεδο του Ελληνικού. Το σοκ είναι ισχυρό για τους «κιτρινόμαυρους», που καλούνται πλέον να αναζητήσουν αλλού στέγη μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Κι όλα αυτά γιατί επέλεξαν οι ιθύνοντες της ΚΑΕ να έρθουν σε σύγκρουση με τα Ολυμπιακά Ακίνητα αποφεύγοντας μια συμβιβαστική λύση χωρίς να ανέβουν οι τόνοι. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να καθαρογραφεί η απόφαση και να σταλεί και στην ΚΑΕ η οποία ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.
Βέβαια, το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελλήνιο θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά από την Δευτέρα έχουν ειδοποιηθεί ήδη οι άνθρωποι της «Ένωσης» να αδειάσουν τις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.
Ταυτόχρονα σαν να μην έφταναν τα γηπεδικά προβλήματα για την «Ένωση» ήρθαν να προστεθούν σε αυτά και επιπλέον αγωνιστικά με την οριστική αποχώρηση του Αμερικανού Έντι Σάνον. Ο Έντι Σάνον απουσίασε από τις τελευταίες προπονήσεις της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να αποτελεί πια παρελθόν από την "Ένωση" κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε επίσημα και από την ΚΑΕ .
Ο λόγος της αποχώρησης του Αμερικανού ήταν, σύμφωνα με τον μάνατζερ του, η καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας του.

Εντωμεταξύ στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Ντοζίερ βρίσκει ο ΠΑΟΚ τον αντικαταστάτη του Ντεσόν Σιμς. Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" κινήθηκαν άμεσα και συμφώνησαν με τον πρώην παίκτη του Κολοσσού.
Ο 25χρονος ύψους 2μ.06 φόργουορντ, θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Σιμς (ύστερα από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του για τις ΗΠΑ), ενώ στον ΠΑΟΚ γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου ο Ντοζίερ να προλάβει να βρίσκεται έγκαιρα στη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως να προλάβει το ντέρμπι με τον Αρη.
Παράλληλα ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης του Ντεσόν Σιμς που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και επέστρεψε στην Αμερική χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο ΠΑΟΚ να κινηθεί και νομικά εναντίον του Αμερικανού που παράτησε την ομάδα χωρίς καμία δικαιολογία, χωρίς να ειδοποιήσει ή να ενημερώσει κανέναν.

Παράλληλα, μετά τον Ολυμπιακό και ο Πανελλήνιος αποκηρύσσει δημοσίως την ΚΕΔ. Ο λόγος για την απόφαση αυτή βρίσκεται στην κάλυψη, όπως υποστηρίζουν στον Πανελλήνιο, από την ΚΕΔ της εις βάρος διαιτησίας που έτυχε ο Πανελλήνιος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. Οι "ολυμπιονίκες" αίρουν την εμπιστοσύνη του προς την ΚΕΔ και από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να παραστούν σε καμία συνεδρίασή της, φανερώνοντας τη διάθεση να μη νομιμοποιήσει καμία μελλοντική απόφασή της. Είναι προφανές πλέον πως ανοίγει μέτωπο κατά της υπάρχουσας τάξης στην ελληνική διαιτησία, από την οποία πολλοί είναι δυσαρεστημένοι.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου