Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΤΑΞΕ ΨΗΛΑ ... ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

Αμφίρροπα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 αποδεικνύοντας ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων, εκτός του ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, είναι πολύ μικρές και ανατρέπονται από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Τεράστια νίκη με 80-70 μέσα στο "Αλεξάνδρειο" επί του Άρη πήρε το Περιστέρι, που με τρίποντο ρεστιτάλ στην τελευταία περίοδο υπέταξε τους Θεσσαλονίκης κι έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα। Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ως κορυφαίο τον Σκοτ που σημείωσε 16 πόντους, αλλά και τον Παπανικολάου που, όπως πάντα, τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο, υπέταξε την αντίσταση των "κίτρινων" που βασίστηκαν αποκλειστικά στον Χρήστο Ταπούτο ο οποίος σημείωσε 22 πόντους. Το εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο του αγώνα πάντως, ανήκει στον Κερτ Λούμπι, που μάζεψε για λογαριασμό του Περιστερίου 17 ριμπάουντ, αρκετά από τα οποία στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

Εντωμεταξύ τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανιώνιος ο οποίος επιβλήθηκε με σκορ 74-63 του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας τους φτάνοντας σε μις δύσκολη νίκη. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο του, ο Πανιώνιος δείχνει να ανακτά το χαμένο έδαφος από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Έτσι, λοιπόν, οι "κυανέρυθροι" επιβλήθηκαν και του ΠΑΟΚ κάνοντας το "2 στα 2" τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Το ματς στο 31' ήταν στα ίσα (51-51), ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν αμέσως και να προηγηθούν 56-51, χωρίς να επιτρέψουν ξανά στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μίλος Βούγιανιτς ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και έδειξε την κλάση του. Από τους ηττημένους ο Μάρσαλ είχε ακριβώς την ίδια συγκομιδή. Νταμπλ νταμπλ από τον Παπαδόπουλο που πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ

Ταυτόχρονα με τον Άντονι Γκράντι να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και τους Μακ-Ντικούδη να συνθέτουν ένα σπουδαίο δίδυμο κάτω από τα καλάθια η ΑΕΚ συνέτριψε στο άδειο από κόσμο Ελληνικό τον Ηλυσιακό (97-74), που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα। Η ΑΕΚ κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό στον αγώνα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό της να την αμφισβητήσει. Ο Άντονι Γκράντι έκανε μεγάλη εμφάνιση σκοράροντας 22 πόντους, μοιράζοντας 8 ασίστ και κλέβοντας 4 φορές την μπάλα και ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της νίκης στην ΑΕΚ, η οποία έπαιζε χωρίς τους φίλους της στο πλευρό της, αφού η διοίκηση λόγω οφειλών στην Εφορία δεν είχε σφραγίσει εισιτήρια και ο ΕΣΑΚΕ διέταξε να διεξαχθεί ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ηλυσιακός από την άλλη με μια άμυνα γεμάτη πόλλα κένα και με μια επίθεση χώρις πλάνο, δικαιολογημένα εξακολουθεί να είναι η μονάδικη όμαδα χωρίς νίκη στο πρώταθλημα μετά από 5 αγωνιστικές.

Παράλληλα σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην εκπνοή ο Κολοσσός Ρόδου εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα του Ηρακλή και επικράτησε στο κεκλεισμένων των θυρών Ιβανώφειο με 66-69. Στα 5΄΄ πριν από την λήξη ο Καλάθης με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ μετά το φάουλ του Αγγελακόπουλου αφού στην εκπνοή ο Έβερετ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ηρακλή αγωνίστηκαν μεν υπό τις οδηγίες του Κώστα Μέξα αλλά και υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή Ντάρκο Ρούσο με τον Σέρβο να έκατσε κανονικά στον πάγκο. Παίκτες κλειδιά για την ομάδα της Ρόδου η τριπλέτα των Χαρίση, Καλάθη και Παππά απέναντι σε έναν Ηρακλή που στηρίχθηκε μεν στην δική του τριπλέτα των Πέτροβιτς, Έβερετ και Λιούις.

Επίσης μεγάλη νίκη με 68-61 επί του Πανελληνίου πήρε ο Ίκαρος Καλλιθέας στη Γλυφάδα। Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη με τους Καλαμπόκη και Τόμπσον σε μεγάλη μέρα, κατάφεραν να υποτάξουν τους "Ολυμπιονίκες" που πραγματοποίησαν ακόμα μία άσχημη εμφάνιση. Ο Γιάννης Καλαμπόκης είχε 17 πόντους, ενώ ο Τόμπσον σημείωσε 16. Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Μπάιαρας είχε 18, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Αναφορικά τώρα με τους αιωνίους, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους επικρατώντας εύκολα επί του Αμαρουσίου και της Καβάλας αντίστοιχα.

Χωρίς να απόδοσει τα μέγιστα ο Παναθηναϊκός συνδύασε νίκη και κατοστάρα στο ματς με την Καβάλα, επικρατώντας με 100-72. Οι "πράσινοι" συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από την Καβάλα η οποία ήταν πολύ θετική και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, ωστόσο στο τέλος παραδόθηκε στην ανωτερότητα των παικτών του Ομπράντοβιτς. Το τελικό 100-72 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς η Καβάλα αντιστάθηκε σθεναρά και μάλιστα παίζοντας μακριά από την έδρα της. Ωστόσο, τρία διαδοχικά τρίποντα του Νίκολας στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ουσιαστικά ηταν αυτά που κλείδωσαν την νίκη για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πρώτος σκόρερ για τους "πράσινους" ήταν ο Ίαν Βουγιούκας ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο Περπέρογλου πέτυχε 15. Ίδια συγκομιδή πόντων είχαν αντίστοιχα οι Παλάσιο και ΜάκΙντος οδηγώντας σε μία πολύ καλή εμφάνιση την Καβάλα

Τέλος παίζοντας εκπληκτίκο μπάσκετ για σεμινάριο στο α' δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ εύκολα και γρήγορα το Μαρούσι με 94-70। Με γρήγορη εφαρμογή του πικ εν ρολ, οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν από νωρίς ότι δεν θα είχαν πρόβλημα με αντίπαλο το Μαρούσι. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε ροτέισον και χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, ενώ η απουσία των Παπαλουκά, Πελεκάνου καλύφθηκε από τους υπόλοιπους περιφερειακούς. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ράσο Νεστέροβιτς ο οποίος πέτυχε 19 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής, έχοντας 9/10 δίποντα και ο Μίλος Τεόντοσιτς που πέτυχε 17 πόντους με 3/4 τρίποντα.

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου