Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αύριο οι διαιτητές σήμερα οι υποψήφιοι του ΑΕΚ-ΟΣΦΠ



Αναβολή κατά μια μέρα πήραν οι ορισμοί των διαιτητών της 12ης αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθούν το μεσημέρι της Τετάρτης. Αφορμή για την συγκεκριμένη απόφαση της Κεντρικής επιτροπής διαιτησίας σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο αγώνας Εργοτέλης –Ολυμπιακός. Έτσι ο Τεροβίτσας θα περιμένει να δει πως θα τα πάει ο Γιάχος και οι δύο βοηθοί του Τρύφων και Γούκος στα 45 λεπτά που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στο Παγκρήτιο και θα ανακοινώσουν αύριο τους ορισμούς για την αγωνιστική που εκτός των άλλων περιλαμβάνει το παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Σε ότι αφορά τους υποψήφιους για το ντέρμπι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, οι διαιτητές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να σφυρίξουν την αναμέτρηση του δικέφαλου με τους ερυθρόλευκους είναι δυο. Ο πρώτος είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα, ο οποίος φέτος έχει διευθύνει 6 αναμετρήσεις μεταξύ των οποίων ήταν και το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0, όπου τα είχε πάει αρκετά καλά, ενώ και στα υπόλοιπα παιχνίδια που σφύριξε δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο 32χρονος ρέφερι που φέτος προτάθηκε από την ΕΠΟ να αντικαταστήσει τον Δαλούκα στην πίνακα των διεθνών διαιτητών από πέρσι που ξεκίνησε να σφυρίζει ματς στη Σουπερ Λιγκ έχει οριστεί σε 3 παιχνίδια των ερυθρόλευκων και συγκεκριμένα πέρσι στα Ολυμπιακός-Πανθρακικός 3-0 και Ολυμπιακός –Λεβαδειακός 5-1 και φέτος στο Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1, ενώ την ΑΕΚ την σφύριξε πέρσι στην ήττα της με 3-0 από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και φέτος στη νίκη της με 1-0 στο ίδιο γήπεδο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο άλλος διαιτητής που βρίσκεται ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων της ΚΕΔ για το ντέρμπι του Σαββάτου είναι Σταύρος Τριτσώνης. Ο 34χρονος ρέφερι από την Αθήνα που πέρσι πήρε το σήμα της ΦΙΦΑ και έγινε διεθνής, έχει διευθύνει φέτος 6 αγώνες μεταξύ των οποίων ήταν και το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ 1-0 την 6η αγωνιστική, ενώ αυτή τη σεζόν δεν έχει σφυρίξει ακόμα ματς του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ. Σε αντίθεση με τον Σιδηρόπουλο ο Τριτσώνης έχει διευθύνει αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων και συγκεκριμένα πέρσι ήταν διαιτητής στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1 για την 2η αγωνιστική των Playoffs στο οποίο όμως είχε κάνει δυο σημαντικά λάθη και τιμωρήθηκε, με το πρώτο να ήταν το ανύπαρκτο πέναλτι που είχε δώσει σε βουτιά του Καφέ βάζοντας την Ένωση στο παιχνίδι, αφού είχε ισοφαρίσει σε 1-1 από την άσπρη βούλα και το δεύτερο ήταν που είχε ακυρώσει κανονικό τέρμα του Μανωλά ως φάουλ στο Νικοπολίδη.

Από τους υπόλοιπους διαιτητές που υπολογίζονται από την ΚΕΔ για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, είναι οι διεθνείς Δημήτρης Καλόπουλος, και Ηλίας Σπάθας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου