Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΙΒΚΟΒΙΤΣ :"Νίκη για τη φανέλλα"


Το νικητήριο παιχνίδι με την ΑΕΚ ανήκει ήδη στο παρελθόν και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού προετοιμάζεται για το τρίτο παιχνίδι της Ευρωλίγκα με αντίπαλο την ισπανική Μάλαγα.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό του Ολυμπιακού με την Μάλαγα στο ΣΕΦ
«Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε τη νίκη» τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» που εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. «Είμαστε ομάδα που θέλει πίστωση χρόνου. Δουλεύουμε σκληρά και παίζουμε για την φανέλα», πρόσθεσε ο Σέρβος προπονητής, που έκανε εκτενή αναφορά στους νεαρούς παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο «σοφός» για την αναμέτρηση με τους Ισπανούς
:

«Παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι πιο σημαντικό σε σχέση με τη Ρεάλ. Κόντρα στη Μπάμπεργκ βγήκαν όλες οι αδυναμίες μας μαζί. Δεν περίμενα να χάσουμε, αλλά ήταν έκπληξη. Περιμέναμε να έχουμε σετ παιχνίδι εκτός έδρας. Προσπαθήσαμε μαζί με τους παίκτες να αντιδράσουμε. Παίζουμε για τη φανέλα. Θέλουμε να είμαστε ομάδα. Η ομάδα αντέδρασε με την ΑΕΚ. Ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ είπε ότι ο Ολυμπιακός σεβάστηκε περισσότερο εμάς. Ήταν θετική αντίδραση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε τη Μάλαγα. Ο Αϊτο είναι πιο επιθετικός από όλους τους Ισπανούς προπονητές. Τρέχει και παίζει πιεστική άμυνα. Η Μάλαγα έχει ρόστερ που έχει μέλλον και εμπειρία. Ο ΜακΙντάιρ, ο Ροντρίγκεζ και ο Χιμένεθ είναι πολύ καλοί. Ο Πρίντεζης και ο Ρούμπιο είναι έτοιμοι και καλοί ριμπάουντερ. Οι Φρίλαντ και Άρτσιμπαλντ παίζουν χρόνια στην Ισπανία. Ο Φρέιρα ήταν επίσης πολύ καλός με τη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Λίμα και τον Μπαρέρα».

Στην συνέχεια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην απουσία του κόσμου από το ΣΕΦ, στα ματς πρωταθλήματος:

«Ήταν δύσκολο χθες που παίξαμε χωρίς τον κόσμο. Όπως είχαμε τη βοήθεια του κόσμου με τη Ρεάλ, τη θέλουμε και τη χρειαζόμαστε και τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει τον καλύτερο κόσμο. Και εμείς έχουμε προβλήματα. Βγάλαμε πολύ δύσκολα το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν στη δωδεκάδα μόνο για να έχουμε συμπληρωμένη δωδεκάδα. Ο Έρτσεγκ δεν θα είναι έτοιμος, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης θα είναι μάλλον έτοιμος στο ματς,. Ο Νίλσεν έχει πρόβλημα στη μέση και θα το εξετάσει».

Για την προσπάθεια να επιβάλλει νέο στυλ παιχνιδιού, τη στιγμή που ο βαθμός ανταγωνιστικότητας στην Α1 είναι πολύ μικρός, σχολίασε:

«Είναι δύσκολο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχουμε προβλήματα τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Έχουμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε ρυθμό και να δώσουμε ευκαιρία σε νέους παίκτες. Δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι έχουμε εύκολο αγώνα μπροστά μας. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε είναι καλό. Τόσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Η ΑΕΚ ήταν από τις πιο δυνατές ομάδες, αλλά τώρα; Δεν μπορούμε να παίξουμε διαφορετικά εμείς,. Ζητάω πάντα από τους παίκτες να είναι επαγγελματίες».

Σε ότι αφορά την αστοχία του Ολυμπιακού έξω από τη γραμμή του τριπόντου σημείωσε:

«Θα κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προσπάθειες. Πρέπει να βελτιώσουμε τα ποσοστά. Άλλη φιλοσοφία έχει η ΑΕΚ. Προσπάθησε να παίξει κλειστά, όταν έχασε το ματς. Εμείς σουτάραμε 1/7 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το θέμα είναι τι ευστοχία έχεις. Αυτοί που αστόχησαν περισσότερο χθες στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν οι Κατσίβελης, Παπανικολάου, Πελεκάνος (ήταν καλός). Είχαν άγχος. Ήθελα να ελέγξουμε το παιχνίδι και να μην χάσουμε κανένα δεκάλεπτο από την ΑΕΚ. Χάσαμε το τελευταίο με 13-17 και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί».

Σχετικά με τον Τζαμόν Λούκας και την μικρή επιθετική του συνεισφορά, ξεκαθάρισε:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν κάποιο διαφορετικό ρόλο. Στο Μπάμπεργκ δεν έκανε ούτε ένα σουτ και αυτό δεν είναι λογικό. Η ομάδα θέλει χρόνο. Μπορεί να βοηθήσει και στη δημιουργία. Έχει καλή αντίδραση και μπορεί να διαβάσει το ματς».


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου