Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Που κρίθηκε για τον ΟΣΦΠ το ντέρμπι με την ΑΕΚ


Ο Ολυμπιακός κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα να χάσει μέσα από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του, αλλά και μέσα από ορμισμένα λάθη του διαιτητή και του βοηθού του ένα ακόμα ντέρμπι.
Η αρχή είχε γίνει με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, την 8η αγωνιστική, όπου οι ερυθρόλευκοι αν και ανώτεροι, κατάφεραν να ηττηθούν. Τώρα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, διάφορες συγκυρίες τον οδήγησαν στην ήττα για ακόμα μια φορά στο ΟΑΚΑ.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ατυχία να χάσουν τον Ριέρα μόλις στο 18ο λεπτό της συνάντησης, όπου είχαν πάρει την κατοχή και είχαν αρχίσει να απειλούν την ΑΕΚ, όταν ο μέσος του Ολυμπιακού ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αντικαταστάθηκε. (Ο Ριέρα έχει φέτος 5 ασίστ και 4 γκολ.)
Παρά το πρόβλημα που δημιούργησε η αλλαγή, αφού αποδιοργάνωσε την ομάδα, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 34. Ωστόσο ο ψυχρός εκτελεστής Μιραλάς αντί να τελειώσει την φάση στο τετ α τετ που είχε με τον Αραμπατζή, όπως συνηθίζει με δυνατό σουτ η πλασέ, προσπάθησε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο 56 οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα για να κάνουν το 0-1. Ο Πάντελιτς ανατρέπετε από τον Λεονάρντο και ο Σιδηρόπουλος δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Ντουντού, έπειτα από εντολή του Βαλβέρδε, ωστόσο το σουτ του είναι πολύ κακό, η μπάλα καταλήγει άουτ και ο Βραζιλιάνος μέσος γίνεται ο τρίτος παίκτης των ερυθρόλευκων μετά τους Ιμπαγάσα και Ριέρα που αστοχεί φέτος από τα 11 βήματα.
Επίσης ακόμα ένα λάθος των παικτών του Ολυμπιακού που στοίχησε στην ομάδα ήταν ο ατομισμός που έδειξαν ορισμένοι, όπως ο Πάντελιτς στο 94 όταν μετά από λάθος του Δέλλα βρέθηκε απέναντι στον Αραμπατζή και αντί να δώσει την μπάλα δίπλα του στον αμαρκάριστο Μιραλάς ώστε να σιγουρέψει το γκολ επέλεξε να σουτάρει ο ίδιος.
Αυτά ήταν τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι αν είχαν δείξει περισσότερο πάθος θα είχαν φύγει σίγουρα με το διπλό από το ΟΑΚΑ, αλλά υπήρχαν και λάθη που δεν οφειλόταν στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ή στον ίδιο τον Ισπανό προπονητή.
Ένα από αυτά και το σημαντικότερο ήταν ότι ο διαιτητής της συνάντησης Τάσος Σιδηρόπουλος θα έπρεπε να είχε διακόψει την φάση πολύ πριν ο Ντιόπ κάνει τη σέντρα για τον Μπλάνκο που έκανε το 1-0 και χάρισε την νίκη στην ΑΕΚ, όταν οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν στη περιοχή του Πάρντο ένα αναμμένο καπνογόνο, το οποίο περιόριζε την ορατότητα του τερματοφύλακα του ολυμπιακού αλλά και των αμυντικών. Στη συγκεκριμένη φάση αναφέρθηκε και ο Περικλής Βασιλάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αλλά και στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», με τον γνωστό τηλεκριτικό να επισημαίνει πως ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει αμέσως το παιχνίδι, ενώ ακόμα και στο κέντρο του γηπέδου να είχε πέσει το καπνογόνο πάλι όφειλε να σταματήσει τη φάση, κάτι φυσικά που ο Σιδηρόπουλος δεν έκανε πότε.
Επίσης ακόμα ένα σοβαρό λάθος που βαραίνει την διαιτησία και που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα είναι και αυτό που έκανε ο βοηθός Τάτσης ανακόπτοντας με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ρόμενταλ, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Αραμπατζή και είχε την ευκαιρία να σημειώσει είτε ο ίδιος γκολ είτε να δώσει την μπάλα στον αφύλακτο Παντελίτς για να κάνει το 0-1.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου