Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αμφίρροπα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 αποδεικνύοντας ότι παρόλο το χαμηλό μπατζετ των περισσότερων ομάδων το θέαμα είναι άκρως ελκυστικό.

Στο κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με όπλο του την άμυνά και με αιχμή του δόρατος τον Χρήστο Ταπούτο, ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ με 81-68. Η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ κυριάρχησε απόλυτα στην τρίτη περίοδο, επιτρέποντας στον Δικέφαλο να σκοράρει σε αυτό το διάστημα μόλις 10 πόντους. Η άμυνα πάνω στον Λάζαρο Παπαδόπουλο, σε συνδυασμό με το επιθετικό κρεσέντο του Χρήστου Ταπούτου, έδωσαν στον Άρη την δυνατότητα να ανεβάσει την διαφορά μεχρι και στους 20 πόντους και να νικησει τελικα ευκολα με 13.

Ταυτόχρονα στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι, από πλευρά εξέλιξης, της αγωνιστικής ο Ηρακλής με τον Κώστα Μέξα στον πάγκο, χρειάστηκε την παράταση για να πανηγυρίσει την δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα επί του Ηλυσιακού με το τελικό 82-79. Ήταν μία ακόμα συγκλονιστική αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με πρωταγωνιστή στο φινάλε τον Πέτροβιτς. Πάντως η διοίκηση του Ηρακλή, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την αρνητική απάντηση του Λευτέρη Σούμποτιτς αφού οι άνθρωποι της ΚΑΕ δεν συμφώνησαν με τον Ελληνοσλοβένο κόουτς στο οικονομικό.

Την ίδια στιγμή, ο Πανελλήνιος πανηγύρισε την πρώτη του επιτυχία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και μάλιστα σε εκτός έδρας παιχνίδι με το τελικό 69-74 επί της ΑΕΚ, στο Ελληνικό. Ο Καλλινικίδης είχε την ευκαιρία να δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην ομάδα του, αλλά αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στα 5'' για το τέλος (και ενώ το σκορ ήταν 72-69, με βολές του Σκλάβου), με τον Παπαμακάριο να κερδίζει φάουλ και να σφραγίζει τη νίκη του Πανελληνίου από τη γραμμή των βολών.

Παράλληλα, οι Γιόροβιτς, Παλάσιο και Σίμονς συνέθεσαν το τρίο της επιτυχίας για την Καβάλα εναντίον του Κολοσσού Ρόδου. Μαζί σκόραραν τους 58 από τους 79 πόντους της ομάδας τους στο 79-64 επί των Ρόδιων.
Από ότι φάνηκε και σε αυτό το παιχνίδι η φετινή επιλογή των Αμερικάνων από το τεχνικό τιμ του Κολοσσού, δεν ήταν και η καλύτερη όπως φαίνεται από τις εμφανίσεις που πραγματοποιούν ως τώρα οι δύο από τους τρεις. Ο λόγος για τους Κέβιν Φορντ και Τζαμίν Πίτερσον οι οποίοι στα πρώτα τρία ματς δεν έχουν δείξει καλά δείγματα γραφής και ήδη υπάρχουν σκέψεις για αντικατάστασή τους, αναλόγως βέβαια και τι υπάρχει αυτή την περίοδο στην αγορά.

Αναφορικά τώρα με τους αιωνίους, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους επικρατώντας του Πανιωνίου και του Περιστερίου αντίστοιχα.

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι τέλους, ο Πανιώνιος, με τον Γιώργο Μπαρτζωκα στον πάγκο του, διεκδίκησε επί ίσοις όροις τη νίκη από τον Ολυμπιακό έως το 35ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο όμως οι ερυθρόλευκοι με τους Μπουρούση, Σπανούλη και Παπαλουκα να βρίσκουν τις λύσεις κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα με 70-77.

Ταυτόχρονα, ο Μιλένκο Τέπιτς, θέλοντας να δώσει απαντήσεις στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σημείωσε ατομικό ρεκόρ με την φανέλα του Παναθηναϊκού με 24 πόντους, οδηγώντας στην εύκολη νίκη τους πράσινους επί του Περιστερίου με 89-66. Με ένα 11-0στο δεύτερο δεκάλεπτο το ΠΑΟ πήρε προβάδισμα 13 πόντων το οποίο και διατήρησε εύκολα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου