Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Όποιος αξίζει θα παίζει στην Εθνική


Όποιος είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και αξίζει θα παίρνει την ευκαιρία του στην Εθνική ομάδα. Αυτό είναι το δόγμα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος στις κλήσεις του για το φιλικό παιχνίδι με την Αυστρία τη ερχόμενη Τετάρτη, προχώρησε σε αρκετές εκπλήξεις με πολλά νέα πρόσωπα. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρακολουθώντας την πορεία των Ντίμι Κωνσταντόπουλου στην Κέρκυρα, Δημήτρη Σιόβα στον Πανιώνιο, Γιάννη Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Παναθηναϊκό και Γιώργο Γεωργιάδη στον Πανσερραϊκό, αποφάσισε να τους δώσει την δυνατότητα να αποδείξουν την αξία τους και σε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας των ανδρών.

Φ. ΣΑΝΤΟΣ… «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα η εθνική ομάδα β, τότε μπορούμε στα φιλικά να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, να δούμε τα νέα παιδιά και να φροντίσουμε ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με την εθνική. Σε κάποια άλλη αποστολή μπορεί να είναι άλλοι παίκτες στη θέση τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 παίκτες που δε μπορούν να αποτελέσουν μέλη της Εθνικής. Ο καλύτερος τρόπος για να βλέπουμε την εξέλιξη τους είναι να δω εγώ προσωπικά την εξέλιξη τους. Γι' αυτό δεν κάλεσα ακόμα κάποιους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν μέλη της Ελπίδων. Αυτοί που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ελπίδων δεν ήρθαν γιατί έχουν υποχρεώσεις με την Ελπίδων και θα τους δούμε ν' αγωνίζονται. Τους παρακολουθούμε στενά».

Εκτός από τα νέα πρόσωπα, ο Σάντος για το φιλικό με την Αυστρία κράτησε τους Φετφατζίδη και Κόνε στην ομάδα, επανέφερε τον Μόρα και τον Φωτάκη και σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια άφησε εκτός αποστολής τους Σηφάκη, Νίνη, Πρίττα, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλο, Τζιόλη, Μαλεζά και Μανιάτη.

Φ. ΣΑΝΤΟΣ... «Λόγω των εκλογών δεν έχουμε στις επιλογές μας κανέναν παίκτη που να παίζει τη Δευτέρα. Γι' αυτό δεν πήρα το Σηφάκη, ο οποίος είναι μέλος αυτής της ομάδας. Αλλά εμένα δε μου φαίνεται λογικό να πάρω παίκτες που δε θα έκαναν προπόνηση μαζί μας. Από τους 22 που επέλεξα, δε θα παίξουν όλοι. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε επίσημο φιλικό. Για μένα, όμως, είναι σημαντικό και το κομμάτι των προπονήσεων».

Σε ότι αφορά τον Γκέκα, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική και πρόσφατα δημοσιοποίησε την πρόθεση του να επιστρέψει εφ όσον αλλάξουν κάποια πράγματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε.

Φ. ΣΑΝΤΟΣ… «Ο Γκέκας είχε πει ότι δε θέλει να βρίσκεται στην εθνική ομάδα. Εγώ αυτό ξέρω. Εμένα δε μου εξέφρασε ποτέ την επιθυμία να επιστρέψει. Ο,τι μαθαίνω είναι από τις εφημερίδες. Όταν μάθω κάτι από τον ίδιο και τους λόγους που θέλει να επιστρέψει τότε θα μπορώ να μιλήσω για το θέμα. Εγώ είμαι προπονητής και εγώ θα πρέπει να μάθω τους λόγους. Δεν απέκλεισα ποτέ κανέναν παίκτη ούτε κλείνω την πόρτα σε κανέναν».

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει μια ευκαιρία στο φιλικό με την Αυστρία να διορθώσει τις ατέλειες, ενώ όπως υποστήριξε έχει θέσει δυο στόχους.

Φ. ΣΑΝΤΟΣ… «Για μένα η δουλειά στην Εθνική Ελλάδας έχει δύο μονοπάτια. Το πρώτο είναι το σημαντικό, το βραχυπρόθεσμο, και έχει να κάνει με την πρόκριση της ανδρών στα τελικά του EURO 2012. Όμως, παράλληλα, και εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη εμπειρία που έχω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλω να βοηθήσω στη δομή και οργάνωση του. Γι' αυτό προσπαθήσαμε και ξεκινήσαμε τη δουλειά μας εδώ και κάποιους μήνες».

Οι 22 παίκτες που έχει καλέσει ο ομοσπονδιακός προπονητής για το παιχνίδι της Τετάρτης στη Βιέννη είναι οι Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Φωτάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κονέ, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γεωργιάδης και Χριστοδουλόπουλος.

Φ. ΣΑΝΤΟΣ… «Παρά το ότι είναι φιλικό είναι σημαντικό γιατί θα μας βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας. Έχουμε λίγες ευκαιρίες και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Πρέπει να ψάξουμε και να διορθώσουμε αυτά που μπορούμε. Με βάση αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η αποστολή. Θέλω να δω κατά πόσο αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις, εφαρμόζονται και σε κανονικές συνθήκες αγώνα».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου