Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ


Σε θρίαμβο του Σεμπάστιαν Φέτελ εξελίχθηκε το τελευταίο Γκραν Πρι της φετινής σαιζόν της Φόρμουλα 1, στην πίστα του Αμπού Ντάμπι. Ο Γερμανός πιλότος ξεκίνησε από τηνPole position, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το φινάλε της κούρσας. Έτσι, με το πέσιμο της καρό σημαίας, ο 23χρονος πιλότος της Ρεντμπουλ έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλα 1, με τον Φέτελ να ξεσπά σε δάκρυα χαράς, για την τεράστια αυτή επιτυχία του.
Ο Φέτελ είχε τον πρώτο λόγο στην πίστα του Αμπού Ντάμπι, καθώς ξεκίνησε από την πρώτη θέση, με τον Φερνάντο Αλόνσο να τον ακολουθεί, με το έργο του Γερμανού να γίνεται ακόμα πιο εύκολο, μετά και τον 17ο γύρο, και τα τραγικά λάθη του Ισπανού πιλότου της Φεράρι, που τον έφεραν, ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της νίκης, και κατά συνέπεια, του τίτλου, με τον Αλόνσο να περιορίζεται στην 7η θέση.
Αντίθετα, αξιοπρεπέστατο αγώνα πραγματοποίησαν τα μονοθέσια της Μακλάρεν, με τον Χάμιλτον να πιέζει αρκετά τον Φέτελ, τερματίζοντας στην 2η θέση, και τον πρώην, πλέον, πρωταθλητή, Μπάτον, να προσπερνά και αυτός τον Αλόνσο, σκαρφαλώνοντας με την σειρά του στην 3η θέση, με τους 2 πιλότους της Αγγλικής ομάδας, να συνοδεύουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Φέτελ στο πόντιουμ.
Αντίθετα, απογοήτευσε ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Μαρκ Γουέμπερ, με τον Αυστραλό να υποπίπτει σε σωρεία οδηγικών λαθών, που τον έριξαν στην 8η θέση.
Έτσι, το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Σεμπαστιάν Φέτελ στην πρώτη θέση με χρόνο 1.39.36.837. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Λουίς Χάμιλτον με Μακλάρεν, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο ομόσταυλος του, Τζένσον Μπάτον. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Ρόσμπεργκ με Μερσέντες, ενώ στις επόμενες 2 θέσεις βρέθηκαν οι 2 Ρενό, με τον Κούμπιτσα 5ο και τον Πετρόφ 6ο. 7ος και καταιδρωμένος τερμάτισε ο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ πίσω του, στην 8η θέση, βρέθηκε ο Γουέμπερ με Ρεντμπουλ. Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν οι Αλγκουερσουαρί με Τόρο Ρόσο και Μάσα με Φεράρι.
Στην βαθμολογία των οδηγών, ο Φέτελ με Ρέντμπουλ συγκέντρωσε 256 πόντους, 4 περισσότερους από τον 2ο Αλόνσο με Φεράρι. Ο Γουέμπερ, με την έτερη Ρέντμπουλ τερμάτισε στην 3η θέση με 242 πόντους, 240 είχε ο Χάμιλτον με Μακλάρεν, ενώ την 1η πεντάδα συμπληρώνει ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Μπάτον, και αυτός με Μακλάρεν, έχοντας 214 πόντους.
Στους κατασκευαστές, η Ρέντμπουλ έκανε το νταμπλ, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 498 πόντους. Στην 2η θέση τερμάτισε η Μακλάρεν με 454, στην 3η η Φεράρι η 396, ενώ ακολούθησαν οι Μερσέντες με 214 και Ρενό νε 163.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου