Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σιδηρόπουλος, Τάτσης και Λαμπρόπουλος στη διάθεση της ΚΕΔ


Προβλημάτισαν και αυτή την αγωνιστική ορισμένοι διαιτητές με τα σφυρίγματα τους και όπως όλα δείχνουν η ΚΕΔ θα τους ξεκουράσει εν όψει των επόμενων ορισμών. Ένας από τους ρέφερι που θα τεθεί σε σιωπηρή τιμωρία είναι και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, όπως αποφάσισε η επιτροπή διαιτησίας. Ο λόγος που ο διαιτητής από τα Δωδεκάνησα θα μείνει εκτός ορισμών για μερικές αγωνιστικές είναι ότι κράτησε 2,5 λεπτά παραπάνω χρόνο από τα 4 που είχε δείξει ο 4ος διαιτητής στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ωστόσο ο Σιδηρόπουλος δικαιολόγησε την απόφαση του λέγοντας πως κράτησε παραπάνω χρόνο για την καθυστέρηση που έγινε μετά το γκολ της ΑΕΚ και τους πανηγυρισμούς του Μπλάνκο, αλλά και ορισμένων τραυματισμών. Επίσης ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να είχε διακόψει τον αγώνα όταν στο 90΄ ένα αναμμένο καπνογόνο βρέθηκε στην περιοχή του Πάρντο, περιορίζοντας την ορατότητα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού αλλά και των αμυντικών του, όμως ο διαιτητής δεν έπραξε όπως ορίζει ο κανονισμός και άφησε την φάση να εξελιχθεί με αποτέλεσμα να σημειωθεί από τον Μπλάνκο και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Στη διάθεση της ΚΕΔ εκτός του Σιδηρόπουλο θα τεθεί και ο βοηθός Τάτσης που στο 47΄ σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μοδέστο και στο 54΄ έκοψε τον Ρόμενταλ που έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αραμπατζή. Ο ίδιος βοηθός είχε κόψει και στο 26΄ με ανύπαρκτο οφσάιντ και τον Μπερνς. Στον Ολυμπιακό διαμαρτυρήθηκαν και για την φάση του 77ου λεπτού όπου ο Σιδηρόπουλος έδωσε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Λυμπερόπουλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως στη συνέχεια της φάσης διαμαρτυρήθηκε και η ΑΕΚ, γιατί ο διαιτητής δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Μοδέστο. Οι γηπεδούχοι όμως φώναξαν και για την φάση του 89ου λεπτού θεωρώντας πως ο Πάντελιτς έκανε πέναλτι στον Γκέντζογλου. Όσον αφορά το πέναλτι στο 56΄, όπου ο Λεονάρτνο τραβάει την φανέλα του Πάντελιτς και στη συνέχεια τον σπρώχνει δεν υπάρχει αμφιβολία για την ορθότητα της απόφασης του διαιτητή.

Άλλος ένας διαιτητής που θα μείνει στο περιθώριο για μερικές αγωνιστικές είναι και ο Μάριος Λαμπρόπουλος, ο οποίος στο παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα όχι μόνο δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων στο 89΄ σε ανατροπή του Δρόσου από τον Ρόκα, αλλά έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Καβάλας για θέατρο. Παράλληλα στη φάση του 45΄, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει πρώτα τον Καρντόσο που μάρκαρε αντιαθλητικά τον Μόνχε, έβγαλε τον παίκτη των γηπεδούχων με κόκκινη και έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Αργεντινό μέσο της Καβάλας που προκάλεσε το συμβάν αντί για απευθείας κόκκινη.

Στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ατρόμητος ο Μάνταλος είχε μια καλή διαιτησία δίνοντας ένα καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Καμαρά από τον Γκαρσία, ενώ σωστή ήταν και στο 85΄ η αποβολή του Φωτάκη για επικίνδυνο παιχνίδι. Θετική ήταν και η διαιτησία του Τριτσώνη στο παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Άρη, όπως και αυτή του Σταθόπουλου στο Παγκρήτιο , όπου σωστά απόβαλε τον Τάλ στο 27΄ που ανέκοψε αντικανονικά τον Μπούντιμιρ που ήταν σε προφανή θέση και σφύριξε το πέναλτι. Όπως σωστό ήταν και το δεύτερο πέναλτι που έδωσε σε ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Νταμπίζα. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στο ματς Κέρκυρα-Παναθηναϊκός ο Παμπορίδης, όπου σωστά έδωσε το πενάλτι σε ανατροπή του Σίσε από τον Κωνσταντόπουλου, ενώ φωνές υπάρχουν από τους γηπεδούχους για ένα οφσάιντ του Τσίγκα στο 88ο λεπτό του αγώνα.

Πετυχημένη ήταν και η διαιτησία του Θάνου στο Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι που ο διαιτητής αναγκάστηκε να δείξει εννέα κίτρινες και δυο κόκκινες, ενώ και το πέναλτι που καταλόγισε σε ανατροπή του Μαρσελίνο από τον Πουλίδο δεν αμφισβητήθηκε από κανένα. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως στις συνολικά 8 αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής οι διαιτητές αναγκάστηκαν να δείξουν 60 κίτρινες κάρτες, ενώ αποβλήθηκαν και εννέα ποδοσφαιριστές.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου