Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αθώος ο "Τόρο", πρόστιμο στον Αδαμίδη, τέλος ο Δαλούκας


Αθωώθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Καραϊσκάκη και οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως δημόσιες δυσμενείς κρίσεις εναντίον της διαιτησίας. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, πριν από περίπου ένα μήνα βρέθηκε ενώπιων της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ Φάκος, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει για την απόφαση του διαιτητή να μην αποβάλει τον ίδιο αλλά και το Μόνχε με τον Τοροσίδη να υποστηρίζει τότε ότι οι δηλώσεις του ήταν fair play και όχι δυσφημιστικές για το άθλημα.
Την Παρασκευή το μεσημέρι η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έβγαλε απόφαση μετά από ένα μήνα σύμφωνα με την οποία απαλλάσσει τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλη Τοροσίδη από την κατηγορία της διάπραξης του Πειθαρχικού παραπτώματος της παράβασης του άρθρου 14 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ για δηλώσεις μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου στις 2 Οκτωβρίου.

Αντίθετα το πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη για τα όσα είχε πει κατά του Μιχάλη Κουκουλάκη μετά την διαιτησία του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, όπου είχε αποκαλέσει τον Ηρακλειώτη ρέφερι ανίκανο επειδή δεν είχε δώσει τρία πέναλτι στην ΑΕΚ και είχε ζητήσει την διαγραφή του, αλλά και για τις δυσμενείς κρίσεις του κατά της διαιτησίας του Αμπάρκιολη μετά το ματς της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό.

Την ίδια ώρα για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Θοδωρής Ζαγοράκης μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην οποία ο Πρόεδρος του δικέφαλου του βορρά ζητούσε την διαγραφή του Τσινιάρη, η Πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Ζαγοράκη, την ποινή της επίπληξης με την υποχρέωση ανάκλησης των δηλώσεων.

Στο μεταξύ η ΕΠΟ αποφάσισε να θέσει οριστικά τον Γιώργο Δαλούκα εκτός πινάκων διαιτησίας. Να θυμίσουμε πως ο Θεσσαλός ρεφερι μετά την διαιτησία του στο παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός και τα όσα είχαν ακολουθήσει για την απόφαση του να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των πρασίνων που του χάρισε τους 3 πολύτιμους βαθμούς, είχε ζητήσει προσωρινά να μην ορίζεται στα ματς της Σουπερ Λιγκ. Ωστόσο στη συνέχεια αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του Προέδρου της Σουπερ Λιγκ Βαγγέλη Μαρινάκη για τα όσα είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του, ενώ και η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να τον βγάλει από τους πίνακες διεθνών διαιτητών και να προτείνει στην θέση του τον Σιδηρόπουλο. Το θέμα του Δαλούκα και η επιστολή που είχε στείλει προς της ΕΠΟ είχε απασχολήσει το Διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας και σήμερα υστέρα από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε να ανακληθεί το διοριστήριο του Δαλούκα, λόγω ουσιώδους παράβασης, και να παραπεμφθεί ο Βολιώτης διαιτητής στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ.

Μιχάλης Μουσελίμης

2 σχόλια:

  1. sta tsakidia o karagkiozis me ti xwristra kai to cayenne... peinaei i k***ala!!! oust! (to "karagkiozis" uparxei nomologia apo epoxis iwannidi - sto basket- oti den einai uvris! kai den einai!! gi afto kai kuriolektw kai to anartisa!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή