Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΡΟΥΣΙ...ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!

Ολοκληρώθηκε το κυρίως πιάτο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 με τις περισσότερες από τις αναμετρήσεις να είναι αμφίρροπες μέχρι τέλους και τις ομάδες να δείχνουν ότι, εκτός του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.
Στο πιο όμορφο, από πλευρά εξέλιξης, παιχνίδι της αγωνιστικής το Μαρούσι με ηγέτη τον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Γκαγκαλούδη, κατάφερε να κερδίσει τον Κολοσσό με 76-75 και να πανηγυρίσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μέχρι και το τελευταίο λεπτό όπου ο Πατ Καλάθης έβαλε μπροστά το Κολοσσό με 74-75. Ο πολύπειρος αρχηγός του Αμαρουσίου, όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα εκπληκτικό καλάθι 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Κορυφαίος για τους νικητές φυσικά ο αρχηγός Γιάννης Γκαγκαλούδης με 23 πόντους ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Πατ Καλάθης και ο Αντώνης Ασημακόπουλος με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Η εμπειρία μίλησε και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης μεταξύ του Περιστερίου και της Καβάλας. Η ομάδα των δυτικών προαστίων κατάφερε και πήρε τη νίκη επί της μαχητικής Καβάλας με 65-54 πιο δύσκολα όμως από ότι δείχνει το σκορ, αφού στη μεγαλύτερη διάρκειά του το ματς ήταν ισορροπημένο. Απλά, στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Αργύρη Πεδουλακη στηρίχθηκε στην εμπειρία των Κινγκ και Παπανικολάου και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, την οποία και κράτησε ως το τέλος.
Στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης μέρας της 2ης αγωνιστικής ο Άρης με τον Νίκο Χατζηβρέττα να ευστοχεί σε κρίσιμα σημεία από τα 6.75μ. νίκησε 72-62 τον Πανελλήνιο και πέτυχε την πρώτη του νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Σε ένα ματς που έγιναν πάρα πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές (18-16), αυτά που έκανε ο Πανελλήνιος του κόστισαν περισσότερο από τη στιγμή που τα έκανε σε καίρια σημεία του αγώνα. Οι "Ολυμπιονίκες" προηγήθηκαν 57-56 στο 32' μετά από σερί 8-0 που έτρεξαν όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την επιθετική αφλογιστία του Άρη στα επόμενα λεπτά. Κάπου εκεί όμως ο “αυτοκράτορας” βρήκε τις λύσεις με τον Χατζηβρέττα ο οποίος με τρία τρίποντα, εκ των οποίων τα δύο διαδοχικά, έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του στο τετράλεπτο πριν το τέλος του αγώνα.
Στο μοναδικό αμφίρροπο παιχνίδι, όπως τουλάχιστον προλογιζόταν, της δεύτερης μέρας της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Στο κλειστό της Πυλαίας ο "δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε του Ηρακλή με 78-59 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Με όπλο την έδρα του αλλά και τον επιθετικό του πλουραλισμό καθώς είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, την ίδια στιγμή που ο Ηρακλής τα περίμενε όλα από τον Πέτροβιτς.
Ταυτόχρονα Ολυμπιακός και ΠΑΟ, όπως αναμενόταν, δεν συνάντησαν καμία δυσκολία απέναντι στην ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό αντίστοιχα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την διαφορά δυναμικότητας τους σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της Α1.
Αναφορικά με τον πρωταθλητή ΠΑΟ, παρότι η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για τους παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, το μεσημεριανό τζάμπολ δεν τους εμπόδισε να κάνουν περίπατο στα Ιλίσια επικρατώντας του Ηλυσιακού με 81-62.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε προβληματιστεί για το κατά πόσον θα επηρεάσει τους παίκτες του το πρωινό ξύπνημα (το τζάμπολ έγινε στις 12:30), στην πράξη, όμως, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 81-62 και παρέμεινε αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το γεγονός ότι απουσίαζε ο Ρομέιν Σάτο, δεν επηρέασε τους "πράσινους" που βασιζόμενοι σε όλους τους παίκτες της δωδεκάδας πηραν μια ευκολη νικη. Εξαιρετικός για τους “πράσινους” ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου με 15 πόντους και 16 ριμπάουντ.
Τέλος, ο κυπελλούχος Ολυμπιακός ξέσπασε την οργή για την ήττα από την Μπάμπεργκ πάνω στην ΑΕΚ। Οι "ερυθρόλευκοι" σε ένα παιχνίδι που δεν επέτρεψαν ούτε δευτερόλεπτο να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους επικράτησαν με 82-50 και πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη στην ιστορία τους απέναντι στον “δικέφαλο του Νότου”. Ουσιαστικά έσπασαν το ρεκόρ των 31 πόντων που δημιούργησαν, μόλις την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Από την πρώτη στιγμή του αγώνα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειχναν ότι κάτι θέλουν να αποδείξουν. Ότι έπρεπε να πείσουν ότι η περασμένη Τετάρτη και η ήττα από την Μπάμπεργκ ήταν απλά μια κακή, τυχαία παρένθεση. Παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και δίνοντας έμφαση στην άμυνα, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν από το πρώτο δεκάλεπτο να πάρουν μεγάλη διαφορά και στη συνέχεια να φτάσουν στην άνετη αυτη επικράτηση. Σίγουρα η παρουσία των ψηλών ήταν καταλυτική για τους Πειραιώτες, αφού αντίπαλο δέος δεν υπήρχε από πλευράς ΑΕΚ, η οποία καλείται άμεσα να βρει λύσεις, αφού ακόμα και απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο, έπρεπε να παρουσιάσει πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου