Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Καλό έβγαλαν τον Κάκο στο ντέρμπι


Αρκετά καλή απόδοση είχαν οι διαιτητές που σφύριξαν τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ. Μπορεί η διαιτησία που απασχόλησε περισσότερο αυτό το Σαββατοκύριακο να ήταν αυτή του Τάσου Κάκου στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όμως ο παρατηρητής του αγώνα Κύρος Βασσάρας έβαλε καλό βαθμό στον Κερκυραίο διαιτητή και τους βοηθούς του Ακρίβο και Τάτση.
Οι επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ήταν πολλές και όπως αποδεικνύετε ο Κάκος δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού στο 3ο λεπτό χαρίστηκε στον Χριστοδουλόπουλο που έριξε αγκωνιά στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και αν είχε δείξει, έστω την κίτρινη κάρτα, τότε ο μέσος των πρασίνων θα είχε αποβληθεί στο 48΄ με δεύτερη. Επίσης ο Κάκος θα μπορούσε να είχε κιτρινίσει στο 30΄ τους Βύντρα και Ριέρα για την αψιμαχία που είχαν, ενώ κίτρινη κάρτα θα μπορούσε να είχε δει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε δυο περιπτώσεις με την πρώτη στο 3ο λεπτό σε τάκλιν από πίσω στον Φουστέρ και στο 32΄ σε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντουντού.
Στο 59΄ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρηθήκαν για πέναλτι του Σπυρόπουλου πάνω στο Φουστέρ, καθώς φαίνετε ο αμυντικός των πρασίνων να απωθεί με το στήθος και το αριστερό του χέρι τον μέσο των ερυθρόλευκων και στη συνέχεια ο Κάκος θα έπρεπε να είχε δείξει κάρτα στον Σπυρόπουλο που έπιασε από το πρόσωπο τον Φουστέρ.
Η φάση όμως που συζητήθηκε περισσότερο ήταν αυτή του 61ου λεπτού, όπου πολλοί θεώρησαν πως υπάρχει οφσάιντ, όμως όπως αποδεικνύει το ρίπλει ο Σισέ δεν βρίσκει την μπάλα που φτάνει στον Γκαρσία και στη συνέχεια υπάρχει ανατροπή του Αβραάμ Παπαδόπουλου πάνω στο Σισέ και φυσικά αποβολή του αμυντικού του Ολυμπιακού λόγο του ότι ο Γάλλος επιθετικός είναι σε προφανή θέση, απόφαση την οποία δέχθηκε αδιαμαρτύρητα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Στα δύο άλλα παιχνίδια του Σαββάτου, ο Σταθόπουλος πέρασε απαρατήρητος στο Άρης-Ατρόμητος, ενώ στο Λάρισα-Ξάνθη ο Παππάς είχε σωστή απόφαση στην μοναδική αξιοσημείωτη φάση, αυτή του πέναλτι των βυσσινί, όταν ο Μπέρτος ανέτρεψε καθαρά τον Κουζέν.

Οι καλές διαιτησίες συνεχίστηκαν και τη Κυριακή. Στο Παγκρήτιο ο Σταύρος Μάνταλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο ματς Εργοτέλης-ΠΑΟΚ και μοναδική επίμαχη φάση ήταν το δεύτερο γκολ του δικέφαλου του βορρά με τον Καρατζίκα όμως να κρίνει πως δεν είναι οφσάιντ ο Κοντρέρας. Καλή ήταν και η διαιτησία του Τριτσώνη στις Σέρρες, όπως και του Γιάχου στο Καυταντζόγλειο και του Κωνσταντινέα στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο.
Στη Νέα Σμύρνη ο Τσινιάρης σωστά υπέδειξε πέναλτι στο 32 στην ανατροπή του Μπάλαμπαν από τον Αργυρίου, ωστόσο ελέγχετε η απόφαση του να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Νταντόμο για χτυπάμε στο Σάμαρη στο 36ο λεπτό.

Στο μεταξύ η Σουπερ Λιγκ, η ΕΠΟ και ο Ολυμπιακός καταδίκασαν με ανακοίνωση που εξεδωσαν την επίθεση που δέχθηκε ο Κύρος Βασσάρας το βράδυ του Σαββάτου όταν την στιγμή που αποβιβαζόταν από το ταξί που τον μετέφερε από το ΟΑΚΑ στο σπίτι της πεθεράς του στα Καμίνια, τέσσερα άτομα τον περίμεναν και τον χτύπησαν με γκλοπ. Ο διευθυντής ανάπτυξης της διαιτησίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιό Βούλας όπου του έγιναν εξετάσει και διαπιστώθηκε πως δεν έχει υποστεί κάτι σοβαρό και επέστρεψε σπίτι του όπου έμεινε κλινήρης την Κυριακή, καθώς από τα χτυπήματα στο κεφάλι που δέχτηκε ένιωθε ζαλάδες. Η επίθεση που έγινε στον Βασσάρα απασχολεί ήδη την γενική ασφάλεια πέρα από την μήνυση που υπέβαλε κατ αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα των Καμινίων, αμέσως μετά την επίθεση, ενώ μήνυση υπέβαλε και ο οδηγός του ταξί για τις φθορές που του προκάλεσαν.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου