Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η κλήρωση της φάσης των "16"


Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί και η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τους 16 του θεσμού, η κληρωτίδα έκανε σχεδόν σε όλες τις ομάδες το χατίρι. Μόνο η ΑΕΚ δεν στάθηκε τόσο τυχερή και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Λάρισα, πιθανότατα στο νέο γήπεδο του Θεσσαλικού συλλόγου.
Ο Αστέρας Τρίπολης θα περιμένει μέχρι τη Τετάρτη να μάθει ποια ομάδα από τις Ηλιούπολη και Ολυμπιακό θα φιλοξενήσει στο γήπεδο του, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την πιο ευνοϊκή κλήρωση και καλείται να υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα, τα οποία όμως στην 4η φάση του θεσμού κατάφεραν να αποκλείσουν τον Άρη.
Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στη Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μπορεί φέτος να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, όμως πέρσι είχε καταφέρει να αποκλείσει τον δικέφαλο του βορρά επικρατώντας του με 4-0 στις Ζωσιμάδες.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ζευγάρια της φάσης των 16 του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός Βόλου θα φιλοξενήσει τον Πανσερραϊκό, ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στο Καυταντζόγλειο τη Κέρκυρα, ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί στο Περιστέρι τη Καβάλα και ο Εθνικός Αστέρας θα μονομαχήσει στην Καισαριανή με τον Διαγόρα, κάτι που σημαίνει πως στους 8 θα υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα από τη Football League.
Οι ημερομηνίες της διεξαγωγής των αγώνων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ήμερες, ωστόσο η πιθανότερη είναι η 22η Δεκεμβρίου. Οι αγώνες είναι «νοκ άουτ», εκτός από την περίπτωση ισοπαλίας όπου τότε θα διεξαχθεί επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας, πιθανότατα στις 5 Ιανουαρίου και αν και το δεύτερο ματς λήξει ισόπαλο τότε οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στην παράταση και αν χρειαστεί και στα πέναλτι.


Αναλυτικά η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ:

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα,
Ολυμπιακός Βόλου - Πανσερραϊκός
Ηρακλής - Κέρκυρα
Παναθηναϊκός - Τρίκαλα
Εθνικός Αστέρας - Διαγόρας
Ατρόμητος - Καβάλα
Λάρισα - ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης - με Ολυμπιακό ή Ηλιούπολη

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου