Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Σκούρα" τα βρίσκει ο ΟΣΦΠ χωρίς Μέλμπεργκ


Την Παρασκευή θα κριθεί η συμμετοχή του Όλαφ Μέλμπεργκ στον αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Ο Σουηδός αμυντικός όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα προλάβει την Σαββατιάτικη αναμέτρηση, λόγο του αιματώματος στην φτέρνα που τον ταλαιπωρεί. Αυτό μόνο καλό δεν είναι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μπορεί να έχει παίκτες που είναι ικανοί να αντικαταστάσουν τον Μελμπεργκ στο κέντρο της άμυνας όπως ο Μοδέστο, όμως όταν λείπει ο Σουηδός, οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, κάτι που το φανερώνει το γεγονός ότι από τα 8 παιχνίδια που έχει απουσιάσει ο «Βράχος» της ερυθρόλευκης άμυνας στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πειραιά έχει ηττηθεί 4 φορές έχοντας δεχτεί συνολικά 7 τέρματα, ενώ έχει δυο ισοπαλίες και 2 νίκες.
Ο Μέλμπεργκ πρώτη φορά που απουσίασε από παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήταν τον Δεκέμβρη του 2009 όταν και λόγο διάτασης στο έσω πλάγιο σύνδεσμο και κάκωσης μηνίσκου στο δεξιό του γόνατο είχε μείνει εκτός για το παιχνίδι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 15η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι είχε ηττηθεί με 1-0 από τους κιτρινόμαυρους. Μάλιστα αυτή η ήττα η οποία ήταν και η πρώτη του Ολυμπιακού στο περσινό πρωτάθλημα είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να πέσει και από την κορυφή του βαθμολογικοί πίνακα. Βέβαια η πρώτη φορά που ο Μελμπεργκ έμεινε εκτός αποστολής ήταν δυο μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο στον αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, όπου οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-1 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού.
Ο Μελμπεγκ είχε μείνει εκτός και από τον αγώνα με τον Αστέρα στη Τρίπολη την 22η αγωνιστική λόγο ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο, όμως εκεί οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κερδίσουν με 3-1.
Ο τραυματισμός του 34χρονου Σουηδού αμυντικού στο ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ την 27η αγωνιστική, όπου έπαθε θλάση στη γάμπα και αναγκάστηκε να αντικατασταθεί στο δεύτερο ημίχρονο από τον Ζεβλάκοφ, δεν είχε κοστίσει στους ερυθρόλευκους στο συγκεκριμένο ματς το οποίο και κέρδισαν με 1-0, αλλά ούτε και στα επόμενα 3 που ακολούθησαν. Με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη απόντος Μέλμπεργκ το αποτέλεσμα ήταν 0-0, με τον Πανθρακικό εκτός έδρας οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 2-0, ενώ με νίκη είχαν ολοκληρώσει το πρωτάθλημα κόντρα στον Άρη όμως είχαν δεχθεί και ένα τέρμα στο 2-1 στο Καραϊσκάκη.
Εκεί που ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε καθόλου καλά ήταν στα πλει οφς, με τον Μέλμπεργκ να αποβάλλεται στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη όπου οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 και να μένει εκτός από τα ματς με Άρη στο Καραϊσκάκη που έληξε 0-0 και με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που έληξε 2-1.
Φέτος ο Βαλβέρδε δεν είχε στην διάθεση του τον Σουηδό στο ματς της 1ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή, αφού ήταν τιμωρημένος λόγο καρτών και η ομάδα ηττήθηκε με 2-1.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου